Izabrane najlepše maske opštine Lučani

U Kulturnom centru opštine Lučani u Guči izabrane su najlepše maske koje će učestvovati na festivalu u Čačku. Povodom Bele pokladne nedelje, tradicionalno, Kulturno umetničko društvo „Abrašević“ iz Čačka organizovalo je ovaj program, posle kraće pauze uslovljene koronom.

IL-Maska-Lucani-2 Izabrane najlepše maske opštine Lučani
Predstavljene su zanimljive maske učesnika osnovnih škola iz Guče, Kotraže i Lučana kao i  drugara iz predškolske ustanove „Naša radost“ Lučani, vrtić „Bambi“ Guča, kao i njihove sekcije u Gornjem Dubcu, Kotraži, Viči i Goračićima. Između 25 maski, stručni žiri je izabrao najbolje. U kategoriji pojedinačnih maski TREĆE mesto pripalo je „PrinceziSrbiji“ (OŠ „Milan Blagojević“, Lučani), DRUGO mesto osvojila je maska pod nazivom „Reciklaža“ (OŠ „Kotraža“ iz Kotraže), dok je za najbolju masku proglašena  – „Snežna kraljica“ iz Lučana.

IL-Maska-Lucani- Izabrane najlepše maske opštine Lučani

U kategoriji grupnih maski, žiri je imao tešku odluku, te je umesto proglašenja pobedničkih, posebno pohvalio kao najkompletnije i najinteresantnije, sledeće maske: „Snežana i sedam patuljaka“,
„Meduze“, „Sovice“ i „Indijanci“. Za najlepšu tradicionalnu i izvornu masku proglašene su dve – jedna grupa i jedna pojedinačna, koje će imati zajednički nastup na finalnom takmičenju u Čačku. To su, grupna maska „Komišanje“ i pojedinačna maska „Prelja” ( obe iz OŠ „Kotraža“).

IL-Maska-Lucani-1 Izabrane najlepše maske opštine Lučani

Plasman u finalno takmičenje u Čačku, u nedelju, 17. marta u Kulturnom centru  u 12 časova, obezbedile su mnogobrojne maske iz Lučana.

IL-Maska-Lucani-3 Izabrane najlepše maske opštine Lučani

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *