Atletičarka “Javora” Sara Đokić vicešampionka je Srbije u trci na 300 metara (VIDEO)

Proteklog vikenda održano je prvenstvo Srbije za pionire/ke u atletskoj dvorani u Beogradu, a u konkurenciji pionirki, trci na 300 metara, atletičarka “Javora” Sara Đokić  osvojila srebrnu medalju uz novi lični rekord 41 sekunudu i 73 stotinke.

Posle najboljeg rezultata ostvarenog u trci na 200 metara u Srbiji, kada su dvoranska takmičenja i konkurencija pionirki u 2024. godini u pitanju, ovo je još jedan uspeh najbolje mlade sportistkinje opštine Ivanjica za proteklu godinu.

“Srećna sam što sam osvojila medalju na prvenstvu Srbije u dvorani uz novi lični rekord na 300 metara. Trenutno sam kada su takmičenja u dvorani u pitanju najbolja pionirka Srbije na 200 metara i druga pionirka Srbije na 300 metara. Medalja na državnom prvenstvu i trenutni rezultati za mene su veliki motiv za još veći rad na treninzima, želim da napredujem  i budem najbolja pionirka Srbije u pomenutim disciplinama i na takmičenjima na otvorenom, a ujedno i ispunim normu za EYOF(Evropski festival mladih) prvo moje međunarodno takmičenje na kome želim da učestvujem”-izjavila je atletičarka Javora Sara Đokić

IL-Sara-Djokic-i-Dule-Orestijevic Atletičarka "Javora" Sara Đokić vicešampionka je Srbije u trci na 300 metara (VIDEO)

“Velika medalja sa državnog prvenstva za Saru Đokić, atletski klub Javor, ivanjički sport. U protekla tri meseca smo uložili veliki rad na treninzima , organizovali pripreme u Beogradu, trenirali u atletskoj dvorani, učestvovali na gotovo svim dvoranskim takmičenjima u više uzrasnih kategorija i nagrada je stigla u vidu medalje sa državnog prvenstva i sjajnih rezultata u disciplinama 200 i 300 metara za pionirke. Veliko zadovoljstvo za mene je saznanje da sam trener trenutno jedne od najboljih pionirki Srbije kada je sprint u pitanju. Idemo dalje, još odlučnije, jače, spremni smo da uložimo još veći rad na treninzima da bi Sara bila najbolja u Srbiji i na takmičenjima na otvorenom, da napreduje u rezultatima a time i ispuni norme za međunarodna takmičenja” – izjavio je trener atletskog kluba Javor Dušan Orestijević.

IL-Sara-Djokic-1024x788 Atletičarka "Javora" Sara Đokić vicešampionka je Srbije u trci na 300 metara (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *