Atletičarka iz Ivanjice Sara Đokić ubeležila još jedan sjajan rezultat

Jedan od najboljih mladih sportiskinja iz Ivanjice, atletičarka ivanjičkog “Javora” Sara Đokić istrčala je na prvenstvu Srbije za mlađe juniore/ke u atletskoj dvorani u Beogradu na 200 metara sa rezultatom 26,61 što je najbolji rezultat u Srbiji za pionirke u ovoj disciplini u 2024. godini i trenutno najbolji rezultat (državni rekord) za pionirke na 200 metara u Srbiji (najbolje rezultate,državne rekorde za pionire/ke na 200 metara Srpski Atletski Savez zvanično vodi od 1.1.2024 godine). Sara je ostvarila sjajne rezultate u 2023 godini: na tablicama Srpskog Atletskog Saveza nalazi se među tri najbolje pionirke 2009. godišta u disciplinama 60m,100 m,200 m,300 m. Bila je najbolja pionirka na kupu Srbije na 200 metara, prvakinja C.Srbije ,0svojila je dve medalje za Ivanjicu na MOSI igrama u Kolašinu,kao i na desetine pobeda na takmičenjima u Srbiji. Nagrada za ostvarene rezultate stigla je u vidu priznanja od Sportskog Saveza Ivanjice za najbolju mladu sportistkinju u 2023. godini u opštini Ivanjica, priznanje od novinara Ivanjice za najbolju sportistkinju Ivanjice u 2023. godini, Ivanjičkog radija za najpopularnijeg sportistu (ženska i muška konkurencija) Ivanjice u 2023 godini.

“Zadovoljna sam i srećna što sam trenutno najbolja pionirka Srbije na 200 metara, ovo je za mene i mog trenera Dušana Orestijevića koji ima velike zasluge za rezultate koje postižem, veliki motiv za buduće vreme i još bolje rezultate. Želja mi je da u budućem vremenu Atletski klub Javor i opštinu Ivanjica predstavljam na velikim međunarodnim takmičenjima u dresu reprezentacije Srbije. Podršku u postizanju svih ovih rezultata dali su mi moj klub Javor i opština Ivanjica. Svakog dana u mom klubu pred očima su mi pehari,medalje i fotografije sa velikih svetskih takmičenja moje klubske drugarice ,naše olimpijke Ane Subotić, sanjam njen put, čini mi se da sam prve korake na tom putu već zakoračila.”- izjavila je Sara Đokić.

il-atletski-savez Atletičarka iz Ivanjice Sara Đokić ubeležila još jedan sjajan rezultat

“Veliki rad smo uložili na treninzima u prethodne dve godine da bismo stigli do ovih rezultata. Pred ovom perspektivnom atletičarkom je sjajna atletska karijera, uz pravilan razvoj i podršku atletskog kluba Javor ,opštine Ivanjica i Srpskog Atletskog Saveza siguran sam da će biti učesnik velikih svetskih takmičenja u budućem vremenu u kraljici sportova atletici. Moj zadatak  je da ovaj atletski biser izbrusim i dovedem do najvećeg sjaja, za to je potrebno vreme, strpljene, stručan  i veliki rad na treninzima  u narednim godinama. Imam dobru polaznu osnovu, a to je saznanje da je Sara u ovom momentu najbolja pionirka Srbije na 200 metara. Dvanaest godina sam radio sa Anom Subotić da bi stigli do najvećih svetskih takmičenja,dobro znam taj put,u meni ima energije i znanja da isto to ponovim sa Sarom,pređemo taj put i dođemo na vrata velikih međunarodnih  takmičenja,za početak EYOF(Evropski olimpijski festival mladih)”- izjavio je trener Atletskog kluba Javor Dušan Orestijević.

You may also like...

1 Response

  1. bogoljub punisic kaže:

    Bravo za Saru i ceo tim Javora…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *