Odbornici jednoglasni da se građanima Ivanjice vrati park (VIDEO)

Danas je po hitnom postupku sazvana sednica Skupštine opštine Ivanjica sa jednom tačkom dnevnog reda a ona se odnosila na pravni status katastarske parcele Gradskog parka u Ivanjici. Razmatrala se mogućnost pokretanja postupka eksproprijacije predmetnog zemljišta preko Ministarstva finansija pred Vladom Republike Srbije, a u skladu sa odredbama zakona. Naime, privatizacijom ivanjičkog hotela ’’Park’’ pravo korišćenja na spornu parcelu 2007. godine dobilo je preduzeće Western style, ta prava, kupovinom ovog preduzeća iz stečaja, pripala su  biznismenu Milivoju Đorđeviću.

Iako su predstavnici lokalne samouprave pokušali da nađu rešenje sa novim vlasnicima kako bi Gradski park bio vraćen pod okrilje opštine, do dogovora nije došlo.Građani Ivanjice potpisuju peticiju, oglasili su se i najmlađi sugrađani koji ne žele da im iko oduzme njihovo igralište. Odborni su danas podržali inicijativu za vraćanje Gradskog parka u vlasništvo lokalne samouprave.

il-gradski-park- Odbornici jednoglasni da se građanima Ivanjice vrati park (VIDEO)

Ukoliko se ne nađe pravno rešenje vezano za Gradski park, grđani su najavili da će preuzeti radikalne poteze kako bi sačuvali ono što im je oduvek i prpadalo.

il-peticija-za-park Odbornici jednoglasni da se građanima Ivanjice vrati park (VIDEO),

BONUS VIDEO

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *