Trubačka fešta počinje u petak – sve je spremno za malo drugačiju Guču (VIDEO)

Republički Krizni štab odobrio je organizovanje manifestacije trube koja se ove godine održava tradicionalno po 60. put.

Jubilarni 60. Dragačevski sabor tubača biće održan uz zahtev Kriznog štaba VRS da se primene svi protokoli za zaštitu  posetilaca od kovid virusa, saopštava Štab za vanredne situacije opštine Lučani. Štab je saopštio je da je dozvolu Kriznog štaba Vlade Srbije dobio za period od petka 13. do nedelje 15.  avgusta.

Uprkos tome što nas samo nekoliko dana deli od Sabora trubača, sve pripreme za održavanje su obavljene vrlo detaljno, kako sa ciljem izuzetno kvalitativnog sadržaja manifestacije tako i sa ciljem visokog nivoa bezbednosti naših saboraša. Više od 1000 učesnika je spremno za još jedan, ovaj put poseban, maestralni spektakl trubačke muzike, narodne izvorne muzike i izvornih stvaralaštva srpskog naroda, navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije opštine Lučani.

– Važno je napomenuti da je opština Lučani kao organizator manifestacije a čiji pokrovitelj je i Ministarstvo kulture, spremna da bezbedno i sigurno dočeka hiljade posetilaca iz najpre, susednih opština, čitave Srbije i celog sveta. Opštinski štab za vanredne situacije je kreirao specijalan protokol sa merama bezbednosti tokom održavanja Sabora,koji je odobrio Krizni štab Republike Srbije a koji detaljno definiše na koji način se može doći na festival trube – ističe Milivoje Dolović, komandant Štaba i predsednik opštine Lučani.

– Jasno je propisano da na festival mogu da dođu svi oni koji imaju potvrdu o vakcinaciji,  negativan PCR test, potvrdu o preležanoj bolesti Covid-19,  urađen antigenski test, ili test odrađen na predviđenim punktovimana na kojima će se obavljati kontrole i sprovoditi epidemiološke mere. Punktovi će  biti postavljeni na prilazima Guči na kojima će biti 50 redara. Da se ne bi stvarala gužva na ulazu u Guču, provere će biti omogućene i u Požegi, Čačku i Ivanjici. Zdravlje naših saboraša je na prvom mestu i zbog toga ćemo sve uraditi transparentno kako bi se ispoštovale sve epidemiološke mere. Pozivamo sve na kvalitetno druženje, odličnu muziku i uživanje u izvornom okruženju – navodi  Milivoje Dolović.

IL-guca-program-zurka- Trubačka fešta počinje u petak - sve je spremno za malo drugačiju Guču (VIDEO)

Opština Lučani i Saborski odbor pozivaju sve koji žele da osete nesvakidašnju energiju jedinstvenog festivala trube u svetu, da dođu u Guču od 13. do 15. avgusta jer ih očekuje odlična zabava na nekoliko muzičkih bina, na kojima će nastupiti najveća imena trubačke muzike sa svetske i domaće muzičke scene, i to koncerti brilijantnih orkestara: Bojana Suđića, Dejana Lazarevića, Elvisa Ajdinovića, Dejana Jevđića, Gorana Bregovića kao i koncert omladinskih trubačkih orkestara i finalno takmičenja trubačkih orkestara, koje će biti organizovan u nedelju 15. avgusta u 15 časova na glavnoj pozornici.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *