Počinje zamena kotlarnica u Domu zdravlja u Guči i OŠ Milan Blagojević u Lučanima

U Ministarstvu ekologije potpisan je ugovor između Ministarke ekologije, Irene Vujović i predsednika opštine Lučani, Milivoja Dolovića o rekonstrukciji dela grejanja i zamene  kotlarnica u Domu zdravlja u Guči i OŠ ’’Milan Blagojević’’ u Lučanima. Vrednost čitave investicije je 33.210.000 dinara od čega Ministastvo ekologije učestvuje sa 25.420.000 dinara a razliku obezbeđuje opština Lučani iz svog budžeta.

Milivoje Dolovic ističe da je ovo jako bitna investicija za opštinu Lučani jer će se konačno sa kotlova na ugalj u Domu zdravlja u Guči preći na ekološki prihvatljivije grejanje na gas koje očekuju već duže vreme. Što se tiče OŠ ’’Milan Blagojević’’ Lučani, ona se greje preko sistema daljinskog grejanja u ovoj opštini  ali Dolović ističe da je se izradom projekta za grejanje na gas došlo do zaključka da će ta vrsta grejanja biti neuporedivo jeftinija za budžet škole a samim tim i opštine.

IL-Dva-kotlarnica Počinje zamena kotlarnica u Domu zdravlja u Guči i OŠ Milan Blagojević u Lučanima

Dolović dodaje da su prethopdne dve godine imali problema sa grejanjem u Domu zdravlja u Guči zbog zastarele cevne mreže, trenutno su radovi u toku, i za par dana biće pušteno grejanje na ugalj, ali isključivo do momenta završetka investicije i puštanja u rad kotlarnice na gas.

Po ubrzanom postupku ćemo raspisati tender za izvođača radova i plan je da ih do kraja novembra uvedemo u posao a cilj da se celokupna investicija završi do Nove godine, istakao je Dolović.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *