Fondacija Dajane Paunović i lokalna samouprava razgovarali o demografiji i populacionoj politici (VIDEO)

Ivanjica – Delegacija “Fondacije Dajana Paunović“ i predstavnici lokalne samouprave razgovarali su juče u Ivanjici na temu demografije i populacione politike. Ivanjica je jedan od tridesetak gradova u unutrašnjosti Srbije koje je ova delegacija obišla sa ciljem da kroz razgovor sa ljudima i predstavnicima lokalne vlasti detektuje osnovne razloge poražavajućih statističkih podataka kada je demogrtafija u pitanju, kako bi drugi paket populacionih mera dao konkretne rezultate na ovom polju.

Zajedničkim radom lokalnih samouprava, države i nevladinog sektora koji se bavi porodicom kao osnovnom ćelijom društva, demografska slika se bitno može popraviti, rekla je Dajana Paunović, predsednica Fondacije.

IL-Dajana-Paunovic-fondacija- Fondacija Dajane Paunović i lokalna samouprava razgovarali o demografiji i populacionoj politici (VIDEO)

Osnov je u jačanju lokalne infrastrukture, bogaćenju kulturnog, sportskog i drugog sadržaja  i stvaranju jednakih uslova za sve građane, bilo da žive u ruralnim ili urbanim sredinama, kako ljudi ne bi emigrirali u veće gradove, istakao je Marko Marić, predsednik UO Fondacije.

sinpeks-720x50- Fondacija Dajane Paunović i lokalna samouprava razgovarali o demografiji i populacionoj politici (VIDEO)

Gradovi i opštine treba da pripreme projekte koji će omogućiti bolju socijalnu i populacionu politiku jer je opšti cilj da država opredeli što više sredstava za ovu namenu. Opština Ivanjica iz sopstvenog budžeta već izdvaja sredstva za jednokratnu pomoć prvacima, vantelesnu oplodnju i nezaposlene porodilje.

You may also like...

1 Response

  1. Vlada kaže:

    Jel vi nas malo….
    Koliko opstih mesta, bez imalo konkretne akcije i puno samopromocije…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *