Nakon četrdeset godina dobijaju put ali pojedinci koče radove (VIDEO)

Ivanjica – Četrdeset godina meštani Osonice čekali su na put i napokon ga dobili. Dok su svakodnevno vozili do grada po kraterskim rupama, imali su samo jednu želju, da dobiju pet kilometara novog asfalta, ali čim su krenuli radovi apetiti su narasli. Za metar ili dva koliko bi na pojedinim mestima trebala da se proširi trasa, vlasnici zemljišta su počeli su da postavljaju uslove, od nasipanja puta do livade, do proširenja prilaza kući, kopanja kanala za odvode vode do mesta gde žive i tome slično… Deset puta za nepunih mesec dana lokalna samouprava izlazila je na teren kako bi rešavala čuvena ’’srpska posla’’. U takvim uslovima gotovo je nemoguće radi, takođe je pitanje da li zbog pojedinaca Ivanjica u budućnosti treba da ostane bez kapitalnih investicija.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdvojilo je 1. 500 000,00 eura za ovaj putni pravac, a većina Osoničana pokazala je dobru volju i već na početku pomogla u samom raskresu rastinja, ali uvek ima onih koji bi želeli hleba preko pogače.

il-osonica-radovi Nakon četrdeset godina dobijaju put ali pojedinci koče radove (VIDEO)

Ovo nije jedinstven slučaj na teritoriji ivanjičke opštine. Problemi oko imovinsko pravnih odnosa zastupljeni su gotovo na svakoj deonici puta koja je do sada rađena, pa je zanimljivo i napomenuti da je deo trotora u naselju Lug ostao neasfaltiran, jer sa čovekom u čijem je vlasništvu tih par metara nije bilo dogovora. Za primer su meštani koji žive na potezu Grabovica-Bela Crkva.

il-osonica-radovi1 Nakon četrdeset godina dobijaju put ali pojedinci koče radove (VIDEO)

You may also like...

2 Responses

  1. talismani kaže:

    U srbiji je oduvek bio problem sastaviti kolektiv

  2. Franz kaže:

    To to, samo da je hasne i vajdice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *