Moto legenda Dragoslav Kule Perišić u poseti Ivanjici (VIDEO)

Prava srpska moto legenda Dragoslav Kule Perišić iz Darosave kod Aranđelovca, posetio je danas Ivanjicu. Reč je o evropskom rekorderu po broju učešća na šampionatima u Srbiji, Jugoslaviji, Balkanu i čitavom svetu.  Deset godina je predstavljao Srbiju na prestižnim takmičenjima i osvojio ukupno 12 titula. U okviru još jednog uzbudljivog putovanja , koje će ga odvesti do Francuske, svratio je i u Ivanjicu  gde je u razgovoru sa prvim čovekom ove varoši predložio organizovanje takmičenja u moto-trkama s obzirom na izuzetno povoljnu konfiguraciju terena ove opštine.

Gotovo da ne postoji takmičenje u kom Dragoslav  nije učestvovao a svakako se može pohvaliti i vožnjom na čuvenom Tour de France. Sa trinaest godina je započeo uspešnu  karijeru koja mu je donela bezbroj lepih trenutaka ali nažalost i one druge kao posledicu ovog  uzbudljivog , adrenalinskog i rizičnog sporta. Imao je 59 preloma i nekoliko povreda opasnih po život ali ljubav prema motorima, nasleđena od oca Živorada , bila je jača i nije mu dozvolila da odustane u bilo kom trenutku.

IL-Kule-motori- Moto legenda Dragoslav Kule Perišić u poseti Ivanjici (VIDEO)

Peharima, medaljama i trofejima koje je osvojio ni ne zna se broj, sve ih čuva  izložbenom prostoru svog dvorišta gde posebno mesta zauzima prva osvojena nagrada. Dragoslav je prestao zvanično da se takmiči ali i dalje je na točkovima.

Pri poseti Ivanjici Dragoslav je pokazao i svoju humanu stranu jer je spontano odlučio da daruje jednu porodicu namirnicama i potrebštinama za domaćinstvo.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *