Potpuno drugačiji metod uzgoja malina koji donosi sigurnu zaradu (VIDEO)

I pored toga što su mnogi malinari ove godine ostali bez zarade, zahvaljujući inovativnim metodama uzgoja ovog crvenog voća porodica Radosavljević iz Kotraže nadomak Ivanjice uspeva da svoj proizvod plasira po dosta višoj ceni.

Grane u njihovim malinjacima i dalje se savijaju od krupnog i bogatog ploda jer su Slavica i njen suprug Ivan pre dve godine odlučili su da probaju uzgoj ovog crvenog voća u zaštićenom prostoru i sada imaju 35 ari malina u tri plastenika. Prvu berbu ove godine imali su od sredine maja do početka jula, a pre par dana započeli su drugu. Sočne maline izuzetnog kvaliteta prošle godine brali su čak do polovine decembra.

Malina uzgajana u plasteniku ne samo da daje više prinosa po aru, već je i zbog kontrolisanih uslova kvalitetnija, zbog čega nemaju nikakav problem sa plasmanom. I pored mnogostrukih prednosti ovakvog gajenja malina, mnogi poljoprivrednici i dalje se ne odlučuju na ovakav korak jer početna ulaganja nisu mala.

il-malinjak Potpuno drugačiji metod uzgoja malina koji donosi sigurnu zaradu (VIDEO)

Prateći evropske trendove u malinarstvu, gajenju dve sorte i plasmanu u svežem stanju, Radosavljevići planiraju da dodatno ulože kako bi prve plodove ubirali već početkom maja.

il-malinjak1 Potpuno drugačiji metod uzgoja malina koji donosi sigurnu zaradu (VIDEO)

S obzirom na to da su Radosavljevići zadovoljni prinosom, cenom i plasmanom malina iz plastenika u skorijoj budućnosti oprobaće se i u uzgoju drugog crvenog voća u kontrolisanim uslovima.

You may also like...

1 Response

  1. 07/09/2023

    […] Slavica i njen suprug Ivan pre dve godine odlučili su da probaju uzgoj ovog crvenog voća u zaštićenom prostoru i sada imaju 35 ari malina u tri plastenika piše Infoliga. […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *