Obaveštenje o sprovođenju sistemske deratizacije u opštini Ivanjica

Obaveštavamo građane opštine Ivanjica da će preduzede AVENIJA MBNS1, na osnovu Ugovora o sprovođenju sistematske deratizacije zaključenog sa opštinskom upravom Ivanjica, od nedelje 03.09.2023.godine, vršiti sistmatsku deratizaciju na teritoriji ove lokalne samouprave.

Sistematska deratizacija, suzbijanje miševa i pacova vršiće se preparatima na bazi bromadiolona sa dodatkom Bitrexa. Da bi se izbegla nepoželjna trovanja pozivamo građane da se pridržavaju slededeg:

– Sprečiti decu da dođu u kontakt sa zatrovanim mamcima

– Onemogućiti domaćim životinjama pristup postavljenim mamcima

– NE DIRATI zatrovane mamce

– U slučaju trovanja obratiti se najbližoj zdravstvenoj ustanovi ili pozvati Nacionalni centar za kontrolu trovanja ( tel. 011/3608440)

IL-Deratizacija-naslovna Obaveštenje o sprovođenju sistemske deratizacije u opštini Ivanjica

Kao antidote (protivotrov) primenjuje se vitamin K1. Zatrovani mamak će biti postavljan u stambenim zgradama na za to predviđena mesta, a takođe će se tretirati i javne površine u naseljima kao što su priobalja reka, grobljia, zelene površine i javni objekti. U svim mesnim zajednicama biće istaknuta obaveštenja o sistematskoj deratizaciji putem kojih će građani biti informisani o akciji suzbijanja glodara.

Mole se građani da sarađuju u akciji sistematske deratizacije i pridržavaju se priloženih uputstava, kako bi akcija bila što uspešnija. Sve informacije mogu se dobiti na telefone izvođača 063 / 578 022.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *