Počela prva faza rekonstrukcije glavne ulice u Ivanjici (VIDEO)

Danas je nakon višedecenijskog iščekivanja započeta rekonstrukcija glavne ulice u Ivanjici. Prva faza radova izdoviće se na potezu od Zelenog venca do Njegoševe ulice. Dinamiku radova diktiraće stanje vodovodnih, kanalizacionih i elektro instalacija koje su u jako lošem stanju, a s obzirom na to da ne postoji projekat ni sami izvođači ne znaju šta ih čeka ispod asfalta.

Radovi će se izvoditi u fazama kako bi građani, ali i privrednici koji posluju u glavnoj ulici mogli što normalnije da funkcionišu. Izvođači će se maksimalno truditi da što pre završe radove, ali mole građane za strpljenje i razumevanje jer se reč o kapitalnom projektu na koji se čekalo godinama.

il-glavna-1 Počela prva faza rekonstrukcije glavne ulice u Ivanjici (VIDEO)

Rok za završetak radova je 21.8.2024. godine. Do kraja godine planiran je završetak radova u prvoj fazi, dok će sa početkom naredne građevinske sezone radovi verovatno biti nastavljeni u oba smera, odnosno od Turističke ka gradskom trgu, ali i vrha ulice prema centru.

il-glavna-ulica- Počela prva faza rekonstrukcije glavne ulice u Ivanjici (VIDEO)

Investiciju finansira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a njena vrednost je oko 220 miliona dinara.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *