Za sportsku halu u Lučanima novih 27 miliona

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu je iz republičkog budžeta izdvojilo 12 miliona dok će opština Lučani odvojiti još 15 miliona dinara za nastavak radova na sporskoj hali u Lučanima.

Danas je predsednik opštine, Milivoje Dolović sa nadležnim ministarstvom za lokalnu upravu   potpisao ugovor o finansiranju nastavka projekta izgradnje i opremanja sportske hale u Lučanima u vrednosti od 12 miliona dinara  sa udruženim opštinskim sredstvima u vrednosti od 15 miliona koja su budžetom za ovu godinu i planirana.

Predviđeni radovi podrazumevaju izgradnju pregradnih zidova, molersko fabrarske radove, ugradnju protivpožarnog sistema, postavljanje dela keramike,  elektro i vodovodne mreže, sanitarija i ventilacionog sistema kao i opremanje hale sa tribina stolicama. Predstoji tender za izbor izvođača i nastavak radova na hali, koji se očekuju početkom maja.

IL-Hala-Lucani Za sportsku halu u Lučanima novih 27 miliona

Inače, na spotrskoj hali koja je započeta još 2007. godine potpuno su prekinuti radovi skoro pet punih godina, a onda je 2020. godine, preko JUPA fonda (Jedinice za upravljanje projektima) pri Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, opredeljeno 25 miliona za nastavak značajnih radove na hali a koji se ovih dana završavaju.

Tim sredstvima je okončano malterisanje i krečenje unutrašnjih zidova,  stolarija, elektro radovi i postavljena klima komora. U cilju nastavka aktivnosti na okončanju ovog projekta, prošle godine je iz opštinskog budžeta opredeljeno još sedam miliona dinara za nabavku sportske opreme za opremanje hale.

Do konačnog završetka  sportske hale u Lučanima ostaće da se uradi ugradnja parketa u sporskoj dvorani, parterno uređenje ispred objekta i podstanica za grejanje objekta za šta će nam trebati dodatna sredstva.  Nakon svih navedenih investicija i radova, nadzire se konačna realizacija projekta koji traje skoro 15 godina.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.