Ivanjica: Korona ne posustaje i dalje mnogo zaraženih

U Ivanjici je i dalje loša epidemiološka situacija. Juče je potvrđeno 45 novih slučajeva zaraze virusom COVID 19, što je više od polovine testiranih.  Korona ne posustaje a od početka pandemije do danas na teritoriji ove opštine odnela je 13 života. Trenutno se u čačanskoj bolnici nalazi 39 pacijenata iz Ivanjice.

-Situacija nije dobra, i dalje imamo dosta zaraženih i ja lično mislim da je ovo sve posledica zadušnica, daća, pričešća… Svakodnevno apelujemo na građane da se pridržavaju mera, ali mnogi to ne poštuju i onda imamo ovako stanje. –rekao je za InfoLigu načelnik higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Ivanjica, dr Milorad Dramićanin.

IL-Korona Ivanjica: Korona ne posustaje i dalje mnogo zaraženih

Oko 2 300 Ivanjičana do sada je imalo virus COVID 19, mada se pretpostavlja da je ovaj broj dosta veći. Kako InfoLIGA saznaje korona hara i seoskim područjem koje je do skoro bilo prilično izolovano.

Osim što apeluju na stanovništvo da se pridržavaju propisanih mera žaštite, doktori podsećaju da je vakcinacija jedini način suzbijanja virusa COVID 19.. Do sada je na području Ivanjice vakcinisano 9 100 građana.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *