Zagrmele trube u Guči – Razigrani saboraši oživeli ulice ove varoši (VIDEO)

Tradicionalno uz zvuke saborske himne „Sa Ovčara i Kablara“ i podizanje zastave danas je svečano otvoren 62. Sabor trubača u Guči.

Domaćin ovogodišnjeg Sabora, proslavljeni odbojkaški reprezentativac, Željko Tanasković, pozdravio je prisutne i istakao da je ponosan što je domaćin jednog događaja koji promoviše srpsku kulturu i običaje i da se naša sadašnjost i budućnost zasnivaju na očuvanju izvornih tekovina.

Već prvog saborskog dana u Guču su pristigli mnogi gosti iz zemlje i regiona. Pojedini posećuju manifestaciju godinama, neki su došli prvi put, ali svi očekuju dobru zabavu uz kvalitetnu hranu, piće i neizostavne zvuke trube.

IL-guca-1-2023 Zagrmele trube u Guči - Razigrani saboraši oživeli ulice ove varoši (VIDEO) IL-guca-2-2023 Zagrmele trube u Guči - Razigrani saboraši oživeli ulice ove varoši (VIDEO)

Predsaborske večeri obeležili su koncerti Ace Pejovića i Aleksandra Prijović, a fešta se nastavlja večeras koncertom Dejana Petrovića i Big benda.

U nedelju, na gradskom stadionu svoje umeće će na finalnom takmičenju pokazati 16 najboljih trubačkih orkestara Srbije koji su svoje mesto u finalu zaslužili pobedama na predtakmičenjima.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *