Ivanjica: Zbog loših vremenskih prilika cene na pijacama paprene – Za kilogram voća i preko 700 dinara (VIDEO)

Na pijacama širom Srbije skače cena robe, a jedna četvoročlana porodica mora da izdvoji od 5000 do 8000 dinara mesečno kako bi svaki treći dan imala sveže voće na stolu.

Ovih dana na tezgama mogu se naći i  lubenice, čija je cena čak 120 dinara po kilogramu, dok su trešnje od početka sezona zadržale cenu od 350 dinara.

Iako kupcima za punjenje frižidera  iz meseca u mesec treba više novca, sa druge strane ni prodavci nisu potpuno zadovoljni. Zbog prolećnih mrazeva i obilnih kiša ukupan prinos je umanjen i do 50 odsto, a kako kažu kupovna moć je sve slabija.

IL-Limun- Ivanjica: Zbog loših vremenskih prilika cene na pijacama paprene - Za kilogram voća i preko 700 dinara (VIDEO)

IL-Sinpeks-txt-600x100-banner- Ivanjica: Zbog loših vremenskih prilika cene na pijacama paprene - Za kilogram voća i preko 700 dinara (VIDEO)

IL-Lubenica- Ivanjica: Zbog loših vremenskih prilika cene na pijacama paprene - Za kilogram voća i preko 700 dinara (VIDEO)

Cena paprika za sada je od 200 do 300 dinara, a pošto se očekuje da toliko koštati tokom sezone, izgleda da će domaćice morati da izvoje pozamašnu sumu i za pripremu zimnice.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *