Najavljene olakšice pri plaćanju komunalnih usluga za domaćinstva koja selektuju otpad (VIDEO)

Javno komunalno preduzeće Ivanjica nastavilo je realizaciju primarne selekcije kućnog otpada podelom plavih kanti koje su predviđene za odlaganje metala, plastike i papira. U okviru prve faze podeljeno je 900 kanti od Novog do Kamenog mosta, dok će naredna faza obuhvatiti potez od centra grada ka Špiku i Lučkoj reci.

Prema planu Javno komunalno preduzeće sredom prikuplja selektovani otpad na deonici od Novog do Kamenog mosta, a nakon podele na drugim rutama biće određen raspored skupljanja.

IL-Aleksandar-Mitrovic Najavljene olakšice pri plaćanju komunalnih usluga za domaćinstva koja selektuju otpad (VIDEO)

U okviru treće faze biće podeljene plave kante na deonici od Novog mosta ka Bukovici i Senjaku, a plan je da do septembra budu podeljene svim domaćinstvima.

IL-Plastika-kante-plave- Najavljene olakšice pri plaćanju komunalnih usluga za domaćinstva koja selektuju otpad (VIDEO)

You may also like...

1 Response

  1. IGI – Ivanjička Građanska Inicijativa kaže:

    Lepa vest
    Generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije Mahmud al Dagistani smatra da bi trebalo uvesti porez na pse.
    On navodi da mnoge evropske zemlje imaju ovaj porez, bez obzira o kojoj veličini psa je reč.
    IGI-jeva Apsolutna podrška za inicijativu!
    Ova mera će stati za vrat neodgovornim vlasnicima pasa čije životinje predstavljaju opasnost za sve. Uz ovo predlažemo i pooštravanje kazni za vođenje bez povodca i korpe i kada vlasnik ne počisti za psom. Te kazne primenjivati bez izuzetaka i pisati na licu mesta. Za to, prosto, nema opravdanja. Novac od poreza usmeriti na azile, isplate odšteta za ujede (za šta obavezno da odgovara vlasnik), uređenje parkova za pse, čišćenje izmeta itd. Sledeći korak bi bio dovesti u red nelegalne odgajivačnice i pooštratvarati ih a onaj krajnji korak je zabrana držanja opasnih rasa i svih pasa dobijenih njihovom ukrštanjem, ili progresivno oporezivanje jer nije isto držati pekinezera i pit bula. Drago nam je da je ova tema konačno sazrela za raspravu.
    Konačno nešto i od ovih pametno da čujemo !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *