Obeležen jubilej 145 godina škole u Prilikama (VIDEO)

Danas je navršeno 145 godina od osnivanja osnovne škole „Sreten Lazarević“ u Prilikama, i tim povodom održana je prigodna svečanost i podeljene jubilarne nagrade radnicima škole.

premiertaxibannertext474 Obeležen jubilej 145 godina škole u Prilikama (VIDEO)

Za  deset godina rada u ovoj prosvetnoj ustanovi nagradu je dobio domar Radojko Simeunović, za dvadeset godina Zorica Marjanović, kuvarica, kao i Snežana Bajović, pomoćna radnica. Za trideset i pet godina učiteljskog rada nagradu je dobila Mirjana Kalajanović.  Specijalno priznanje Plaketa Sreten Lazarević ove godine uručena je bivšem reprezentativcu malog fudbala Vidanu Bojoviću-Britvi.

Prvo je održana promocija zbornika učeničkih radova „Iskrice“, u kojem su objedinjeni radovi koji su tokom školske 2016/17. i 2017/18. učestvovali na konkursima poput  Svetosavskog konkursa, Konkursa za najlepšu dečiju pesmu u organizaciji Doma kulture u Ivanjici, Koreni, konkurs raspisan od strane pravoslavnog dečijeg časopisa Svetosavsko zvonce i drugih. U Zborniku su učenici pokazali svoj stvaralački dar, maštovitost i predstavlja pohvalu njihovom trudu i radu.

 

Nakon promocije, publika je uzivala u dečijoj predstavi „Put oko sveta“, čiji tekst je pisala profesorka srpskog jezika i književnosti Verica Kostić.

Zasigurno najponosniji bio je direktor osnovne škole Miladin Božović, koji je pohvalio rad kolektiva i sa ponosom istakao uspehe svojih učenika u raznim oblastima.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave Ivanjice,načelnica školske uprave moravičkog okruga Slađana Parezanović, kao i gosti iz drugih javnih i obrazovnih institucija. Predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović, nije krio oduševljenje svečanim programom.

Zainteresovani takodje mogu pogledati izložbu najboljih učeničkih radova u holu škole.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *