Laki II pobednik izložbe goniča u Ivanjici (VIDEO)

Savezna specijalizovana izložba goniča, koja je po trinaesti put održana u Ivanjici, okupila je 70 izlagača iz svih krajeva Srbije. Delegat izložbe bio je Mahmud al Dagistani, generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije, a pse su u dva ringa ocenjivale sudije, Miroslav Mića Nikolić i Nebojša Šurbatović.

premiertaxibannertext474 Laki II pobednik izložbe goniča u Ivanjici (VIDEO)
Izložbu je i ove godine organizovalo Kinološko društvo ’’Ivanjica’’, pod pokroviteljstvom opštine Ivanjica i dugogodišnjih prijatelja kinilogije, Sportskog saveza, preduzeća TIS i Baltiks D.O.O., trgovine Izba, Premil hrane za pse i veterinarske ordinacije Vetas Dar. 

Na početku manifestacije prisutnima se obratio zamenik predsednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, koji je izlagačima poželeo prijatan boravak u ovoj varoši , uspešno takmičenje, uz pozv da posete i druge kulturne i sportske manifestacije po kojima je Ivanjica prepoznatljiva.
Plaketu zahvalnosti Kinološkom savezu Srbije uručio je domaćin izložbe, Mihajlo Bojović.

IL-XIII-izlozba-ivanjica-pehari Laki II pobednik izložbe goniča u Ivanjici (VIDEO)

Stručni žiri odlučio je da pobednik ove izložbe bude srpski trobojni gonič ’’Laki II’’, vlasnika Milana Bulije iz Čačka, na drugom mestu našao se srpski gonič ’’Linda’’, vlasnika Petra Jovanovića iz Kaludre a treći je crnogorski planinski gonič ’’Milica’’, vlasnika Nenada Ristanovića iz Užica.

IL-XIII-izlozba-ivanjica-junior-BIS Laki II pobednik izložbe goniča u Ivanjici (VIDEO)

Junior BIS

U kategoriji najlepših mladih pasa pobednički pehar osvojio je istarski kratkodlaki gonič ’’Njuško Beli Lički’’, vlasnika Predraga Vurdelje iz Beograda, drugo mesto je posavski gonič ’’Oda od Dačevića’’, vlasnika Miodraga Dačevića iz Čačka a treći je srpski goni ’’Cibor’’, vlasnika Nenada Draškovića iz Čačka.

IL-XIII-izlozba-ivanjica-bulija-rade Laki II pobednik izložbe goniča u Ivanjici (VIDEO)

Rade Bulija sa pobednikom izložbe Srpskim trobojnim goničem Laki II

Najlepši pas u razredu beba je ’’Fara’’, srpski trobojni gonič, vlasnika Milana Bulije iz Čačka dok je u razredu najmlađih titulu najlepše ponela ’’Cajka’’, srpski gonič, vlasnika Nenada Draškovića iz Čačka.
U konkurenciji najlepših odgajivačkih parova pehar su osvojili istarski kratkodlaki goniči, vlasnika Perice Ružić iz Beograda.
Najlepšu odgajivačku grupu srpskih goniča u Ivanjici je izložio Drašković Nenad iz Čačka koji je pobedio i u kategoriji odgajivačka grupa potomaka.
Najlepša veteranka je ’’Lora’’, posavski gonič, vlasnika Nenada Ristanovića iz Užica.

IL-XIII-izlozba-ivanjica-izba Laki II pobednik izložbe goniča u Ivanjici (VIDEO)
Van konkurencije, u okviru smotre gde su ocenjivani psi svih rasa, pobednički pehar i nagradu trgovine ”Izba” osvojio je rotvajler ’’Aba’’, vlasnika Saše Bakovića iz Ivanjice.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *