Ivanjički lokalni parlament o završnom računu budžeta i sanaciji posledica nevremena (VIDEO)

Na današnjem skupštinskom zasedanju lokalnog parlamenta u Ivanjici usvojen je predlog odluke o završnom računu budžeta opštine za 2021. godinu kao i izmenjena i dopunjena odluka o novčanoj pomoći građanima na ime materijalne štete nastale prirodnom katastrofom ili drugom nezgodom i vanrednom okolnošču na teritoriji opštine Ivanjica.

Izmenom ove odluke pravo na novčanu pomoć od sada ima i vlasnik domaće životinje do čijeg je uginuća došlo usled gore navedenih vanrednih okolnosti kao i građani koji su pretrpeli štetu na porodičnom stambenom i ekonomskom objektu. Odobrena materijalna sredstva ne mogu biti veća od 250 000 dinara.

Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović rekao je da je država obezbedila pomoć za sanaciju putne infrastrukture stradale tokom neveremena u visini od 30 miliona dinara.  Zbog same efikasnosti i brzine obavljanja posla dobro je da pomoć stiže u materijalu i mašinama, istao je Mitrović i obavestio javnost da su radovi počeli danas.

IL-skupstina-glasanje- Ivanjički lokalni parlament o završnom računu budžeta i sanaciji posledica nevremena (VIDEO)

Na dnevnom redu našla se i tačka imenovanja Janka Grbića za direktora Turističke organizacije Ivanjica, ali je ista odložena jer kandidat nije prisustvovao skupštinskom zasedanju.

Skupštinsko zasedanje zaključeno je odborničkim pitanjima koja su takođe bila vezana najviše za infrastrukturu na području opštine Ivanjica.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *