Saobraćajna policija u narednih sedam dana sprovodi pojačane kontrole

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 6. do 12. decembra sprovešće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, saopštili su iz MUP. Ova međunarodna akcija će početi sutra u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

– Tokom sprovođenja akcije, saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive alkometarske uređaje, kao i uređaje za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu – navode u MUP.

IL-alko-test-300x142 Saobraćajna policija u narednih sedam dana sprovodi pojačane kontrole

U svakoj petoj saobraćajnoj nezgodi sa poginulim licima u Republici Srbiji učestvovao je vozač pod dejstvom alkohola, dok je broj ovih prekršaja u konstantnom porastu. Policijski službenici saobraćajne policije su od početka godine iz saobraćaja isključili oko 45.000 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i oko 1.400 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Izvor: Agencije

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.