Ivanjica: Sa svadbi na stotine zaraženih koronom (VIDEO)

Epidemiološka situacija u Ivanjici i dalje je loša. Dnevno se u COVID ambulantu javi oko 300 pacijenta sa simptomima korone a oko osadmdeset odsto pregledanih bude pozitivno na testu. U ovom talasu na području Ivanjice bilo je 12 smrtnih slučajeva. Drastičan broj zaraženih uslovljen je masovnim okupljanjima jer je za samo dva meseca u Ivanjici bilo 50 svadbi i na desetine proslava rođendana,a kako kažu u Domu zdravlja, sa veselja je dolazilo i stotinu zaraženih ljudi.

Iako su u ovom talasu obolevali i vakcinisani oni su prolazili sa lakšim oblicima bolesti dok su na kiseoniku i respiratoru završavali nevakcinisani.

Dnevno, treću dozu vakcine primi oko 130 Ivanjičana dok je broj prvih doza nešto veći u odnosu na prethodni period i iznosi od 30 do 50 ljudi.

il-test-korona- Ivanjica: Sa svadbi na stotine zaraženih koronom (VIDEO)

Zbog veoma loše epidemiološke situacije od subote je u kovid sistemu i Specijalna bolnica u Ivanjici gde je smešteno oko četdesetak pacijenata, zavisnih od kiseonika. Zbog povećanog obima posla u ispomoć kovid odeljenju Specijalne bolnice stigao je lekar i dve medicinske sestre iz Doma zdravlja.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *