Novinari na Saboru trubača uradili nešto nesvakidašnje (VIDEO)

Prvi put u istoriji Sabora juče je dodeljena jedna specijalna truba. Nju je podigao čuveni trubač iz Vladičinog Hana, Stojan Krstić (62), a specijalno  priznanje dodelili su mu novinari. Naime, Krstić 40 godina učestvuje na ovom saboru, okitio se brojnim priznanjima, ali nikada I trubom iz Guče. Stoga su, iz poštovanja prema njegovom radu i muzičkom umeću, novinari koji godinama prate ovu trubačku manifestaciju, odlučili da Krstiću dodele dugo isčekivanu nagradu.

-U jednom od neformalnih razgovora, Stojan mi je rekao da mu je žao što nikada nije osvojio trubu . Mi novinari došli smo na ideju da uz podršku prijatelja iz Broćića avlije obradujemo Krstića i zahvaljujemo se za energiju koju nam nesebično prenosi svojim umećem sviranja”, kaže Vladimir Ilić, novinar Večernjih Novosti.

Stojan se sa svojim orkestrom u Guči takmiči  od 1981. godine. Dobijao je razna priznanja  u Surdulici, Leskovbcu, Vranju pa i na Saboru  trubača.

-2013. godine dobio sam priznanje od Zlata jabuka, prošle  godine majstor  trube ali nikada nisam osvojio trubu a to sam baš  želeo.  Hvala mojoj publici, hvala novinarima koji su imali sluha za mene, moram tri puta poljubiti  trubu i poručujem da ću svirati još 100 godina .- kaže Stojan Krstić.stojan-krstic- Novinari na Saboru trubača uradili nešto nesvakidašnje (VIDEO)

Novinari su Stojanu  trubu uručili u prelepom ambijentu restorana ‘’Broćića avlija’’ čiji vlasnik  Miloš Bročić  kaže da su u Guči svi dočekani sa puno ljubavi, otvorenog  srca, jer se Srbija najbolje neguje kroz očuvanje tradicije.

-Trudimo se da kroz srpsku trpezu, ambijent, trubu i trubače pokažemo svetu naše prave izvorne vrednosti. –kaže Bročić.

Da je truba više nego zaslužno  otišla u prave ruke potvrdio je  Stojan kada je sa svojim  orkestrom zagrmeo u Broćića avliji.  Za tili čas čarobnim zvukom prizvao je na stotine saboraša.

You may also like...

2 Responses

  1. Danijel kaže:

    Hvala kolegi hvala novinarima hvala svima od srca hvala vladimiru ilicu hvala gazdi brocic avlije ! Jasam stojanov sin

  2. Dragan kaže:

    Stojan je zasluzio trubu i svaka cast novinarima sto su mu je dodelili mi kao njegove kolege smo jakosrecni zbog toga
    Josjednom sve čestitke od Trubaca Grand. https://www.trubaci-grand.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *