Obaveštenje opštine Ivanjica o ceni priključenja na gasovod

Opština Ivanjica obaveštava svoje građane da je u toku gasifikacija na području ove opštine. Gasifikacijom je obuhvaćeno područje od Milovića do Lučke reke,a  izvođenje radova je u nadležnosti JP ,, Srbijagas “-a, kao distributera i investitora.

Preporuka investitora  za građane koji žele da se priključe na gasovodnu mrežu jeste da to učine već u fazi izgradnje. Što podrazumeva da JP „Srbijagas” i kupac sklope ugovor kojim je predviđena izgradnja tipskog gasnog priključka zaključno sa sigurnosnom slavino  na mestu predviđenom za kućni merno-regulacioni set na objektu kupca. Ugovorom je predviđena, kao obaveza kupca, uplata dela troškova sistema za tipski gasni priključak u iznosu od 5.796,00 dinara sa pdv-om.pukla-cev-gasovod-radovi Obaveštenje opštine Ivanjica o ceni priključenja na gasovod

Nakon dobijenog rešenja za priključenje, pristupa se zaključenju Aneksa Ugovora, kojim će pored ostalog, biti regulisan način plaćanja preostalih troškova priključenja (umanjenih za iznos koji je plaćen prilikom potpisivanja osnovnog ugovora) i uz primenu popusta od 20%.

Predviđene su dve vrste priključka: G4 ( 6 m3/1 sat) za standardno domaćinstvo, koje iznosi  112.969,00 dinara sa pdv-om i G6 (10m3/1 sat) za veća domaćinstva i malu privredu, a iznosi 124.463,00 dinara sa pdv-om.

Cenovnik se odnosi na troškove opreme i izgradnju tipskog priključka u dužini do 20,00 m. Ukoliko gasne instalacije prelaze graničnu udaljenost od 20,00 m, svaki dodatni metar se naplaćuje po ceni od 3.066,50 dinara/m + pdv.

Za sve informacije oko procedure i potrebne dokumentacija za gasni priključak građani mogu dobiri na sledećim adresama: JP ,,SRBIJAGAS“, Ul. Kosovski venac br.12 u Čačku (Tel: 032/340-065,340-070); OPŠTINA IVANJICA, Kancelarija br. 31 (Tel: 032/515-0336).

You may also like...

5 Responses

 1. Golija kaže:

  Za te pare ima se grejem na drva tri godine a gas će poskupi devet puta tako’ da neka fala vama lepo i krpite ove rupe bree !!!

 2. Dragan kaže:

  Kako ste pametni nema sta, da vam platim prikljucak sigurno cete gas da mi dajete dzabe bando lopovska u kojoj se zemlji jos placa prikljucak .

 3. Anica kaže:

  Ja ne znam sta ce nama u Ivanjici gas? Bolje da su zamenili sve kanalizacione i vodovodne cevi i da su stavili veceg promera. Interesuje me samo ko ce da placa krpljenje puteva koji su raskopani u obe trake? Sad ce malo da stave asfalta preko i kad padne sneg bice super, a na prolece ce ave ulice morati da se rekonstruisu

 4. Luka kaže:

  Gde se uplacuje za ovaj priključak i do kada je rok za prijavu?

 5. Vladimir kaže:

  Nije ni skupo…..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *