UPIK ”Golija” organizovalo radionicu mladima na temu bezbednosti u saobraćaju (VIDEO)

U ivanjičkoj ’’Tehničkoj školi’’ danas je održano predavanje na temu bezbednosti u saobraćaju koje je kroz projekat finansiran od strane opštine Ivanjica realizovalo Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara “Golija”. Osim što su prisutni imali priliku da čuju ispovest  Milana Srdića iz Novog Sada, osobe sa invaliditetom, ali ne urođenim već nažalost stečenim nakon saobraćajne nezgode, upoznali su se i sa načinom komunikacije kada je reč o ljudima posebnih potreba.

Godina 2022. je od strane Ujedinjenih nacija proglašena za godinu mladih pa se ovi i slični projekti sprovode u cilju njihovog osnaživanja. Prisutni su putem naočara koje simuliraju stanje pijanstva mogli da praktično osete šta znači kada pod dejstvom alkohola ili psihoativnih supstanci upravljaju volanom.

IL-grupna-udruzenje-UPIK-GOLIJA- UPIK ''Golija'' organizovalo radionicu mladima na temu bezbednosti u saobraćaju (VIDEO)

Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara “Golija” izradilo je u okviru projekta i brošuru ’’Evropska godina mladih’’koja prati i komunikaciju sa osobama sa invaliditetom.

IL-bezbednost-u-saobracaju- UPIK ''Golija'' organizovalo radionicu mladima na temu bezbednosti u saobraćaju (VIDEO) IL-paraplegicari-i-kvadriplegicari-bezbednost-u-saobracaju- UPIK ''Golija'' organizovalo radionicu mladima na temu bezbednosti u saobraćaju (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *