Odabrane najlepše dečije pesme na konkursu Doma kulture

Na ovogodišnjem Konkursu za najlepšu dečiju pesmu, koju ivanjički Dom kulture organizuje po deseti put, prispelo je 173 pesama iz osam osnovnih škola sa područja opštine Ivanjica.

Radove je pregledao selektor takmičenja, Uroš Ćurčić, profesor srpskog jezika u penziji, koji je odabrao tri nagrade za niži uzrast, od prvog do četvrtog razreda i tri nagrade za starije osnovce, od petog do osmog razreda. Uz nagrađene, još 60 pesama odabrane su za objavljivanje u zborniku  „Pupoljci“.

IL-najlepsa-decija-pesma Odabrane najlepše dečije pesme na konkursu Doma kulture

Za prvu nagradu mlađeg uzrasta odabrana je pesma  „Vrapčići“, koju je napisala Ivana Salević, učenica trećeg razred  OŠ „Kirilo Savić“ iz Ivanjice. Druga nagrada pripala je pesmi „Uskršnje jutroAne Radovanović, učenice trečeg razreda OŠ „Prof. dr Nedeljko Košanin“ iz Devića – izdvojeno odeljenje Brusnik i treću nagradu osvojila je pesma „Jesen u voćnjaku“, Miloša Maričića, učenika trećeg razreda OŠ „Milinko Kušić“ iz Ivanjice.

Za prvu nagradu starijih osnovaca odabrana je pesma „Majka“, koju je napisala Slađana Kuvekalović, učenica sedmog razreda OŠ „Major Ilić“ iz Kušića.  Drugu nagradu osvojila je pesma „Sveti Sava“, Suzane Radonjić, učenice sedmog razreda OŠ „Sreten Lazarević“ iz Prilika i treću nagradu dobila je pesma „Drug iz klupe“, Milice Kuvekalović, učenice šestog razreda OŠ „Major Ilić“ iz Kušića.

Nakon štampanja  zbornika „Pupoljci“ , Dom kulture organizovaće svečanu dodelu nagrada i zbornika nagrađenim učenicima i dodelu zbornika svim osnovnim školama.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *