”Zdravo rastimo” – Kako da budete, zdravi, lepi i zadovoljni (VIDEO)

Osnovna škola „Milinko Kušić“ je od školske 2018/2019. godine uključena u projekat „Zdravo rastimo“. Ovaj projekat deo je globalne Nestle inicijative  koji ima za cilj da edukuje učenike sedmih razreda o važnosti pravilne ishrane i bavljenja fizičkom aktivnošću.

IL-zdravorastimo-osmilinkokusic-ivanjica ''Zdravo rastimo'' - Kako da budete, zdravi, lepi i zadovoljni (VIDEO)

Učenici od 13 do 14 godina su ciljna grupa projekta zato što tokom adolescencije telo prolazi kroz brojne promene, intenzivno raste i razvija se, a u njega je uključeno 132 učenika sedmog razreda.

Profesor fizičkog vaspitanja, Jadranka Peruničić, prošla je edukaciju, koja je održana u oktobru 2018. godine u Beogradu, u saradnji sa Savezom za školski sport Srbije.

Savremeni način života i nedostižni ideali lepote koje nam mediji predstavljaju doveli su do toga da je veliki procenat adolescenata nezadovoljan svojim izgledom i da ima pogrešnu sliku o svom telu. Uz pomoć ovog projekta stvaraju se navike kod dece da se pravilno, zdravo hrane, bave sportom i da budu uključeni u bilo koji vid nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

Učenici su kroz projekat stekli poverenje da slobodno pričaju o ovim temama, koje su izuzetno osetljive za period adolescencije.

You may also like...

1 Response

  1. Max kaže:

    Svaka cast Jaki.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *