Nadležne službe će utvrditi pravi uzrok samoubista tridesetogodišnje Ivanjičanke

il-vencigrobljee Nadležne službe će utvrditi pravi uzrok samoubista tridesetogodišnje Ivanjičanke

Porodica, prjatelji i poznanici  tridesetogodišnje M. J. iz Ivanjice koja  se obesila u porodičnoj kući pre pet dana skrhani su od tuge i bola. Ova nesrećna žena iza sebe je ostavila šestogodišnju devojčicu ali  i veliko znak pitanja zašto se odlučila na takav potez. Meštani Crnjeva, naselja u kome žive njeni roditelji, pričaju da je ostavila oproštajno pismo za roditelje i supruga, o kome za sada nema zvaničnih saznanja.

Kako smo saznali u policiji tokom 2018. godine u dva navrata,prema važećem zakonu o nasilju u porodici, suprugu žrtve izrečena je  mera  udaljavanja. U prvom slučaju nasilje nad nesrećnom ženom je prijavio njen otac dok je drugi put policija reagovala po prijavi iz Doma zdravlja. Ali i nakon toga ona se vratila da živi sa suprugom u udaljenom zaseoku Čečina.

U Centru za Socijalni rad  kažu da je oko ovog slučaja sprovedena komplentna procedura u skladu sa zakonom i da tužilaštvo nije pokretalo postupak za nasilje u porodici. Naime u dva navrata 2014. i 2018. godine Centar je obavešten da postoje nesuglasice i razmirice među supružnicima nakon čega su reagovali, razgovarali sa žrtvom i ponudili joj sve mere zaštite uključujući i sigurnu kuću. Medjutim ona to nije prihvatila, odlučila je da se vrati kod roditelja a kasnije u porodični dom. Radnici Centra za socijalni rad obilazili su porodicu i zaključili da je dete raslo u dobrim uslovima.

-Mi smo preduzeli apsolutno sve što je bilo do nas, u jednom trenutku ona je bila podnela tužbu za razvod ali u daljem postupku u koji smo bili usključeni, supružnici su se izmirili i odlučili da nastave zajednički život.-kažu u Centru za socijalni rad.

Različite priče u javnosti potresle su porodicu žrtve jer kako navode, istinu o celom slučaju treba da utvrde nadležni organi. Ako je neko kriv, neka odgovara, ali je sramno blaćenje porodice na osnovu kuloarskih priča, rekli su rođaci žrtve.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *