Nedimović i Puzović obišli radove na brani Svračkovo u Arilju (VIDEO)

Ministar vodoprivrede, šumarstva i poljoprivrede, Branislav Nedimović i direktor JP ’’Srbijavode’’, Goran Puzović, kao i čelni ljudi opština Arilje, Ivanjica, Lučani i grada Čačka, obišli su danas radobve na brani ’’ Arilje-profil Svračkovo’’. Brana se nalazi na reci Rzav nekoliko kilometara od Arilja. Sa reginalnog vodozahvata Rzav vodom se napaja grad Čačak ali i opštine Arilje, Gornji Milanovac, Lučani i Požega. Izgradnja je započeta 2012. godine a kako je istakao ministar Nedimović ubrzan intezitet radova je pokazatelj da država rešava dugogodišnje probleme.

Radovi za koje je država opredelila 100 miliona evra trebalo bi da budu završeni u nerednih pet godina rekao je direktor JVP ’’Srbijavode’’, Goran Puzović.

Predsednik opštine Arilje, Predrag Maslar, kaže da je ovaj projekat od ogromnog značaja prvenstveno za Arilje a onda i sve opštine koje se vodom snabdevaju sa Rzava.

IL-Svrackovo-dva-Arilje Nedimović i Puzović obišli radove na brani Svračkovo u Arilju (VIDEO)

Projektom je predviđeno prihvatno jezero površine 139 hektara a ta količina vode trebala bi konačno da reši probleme u snabdevanju sa kojima se leti susreću stanovnici ovih pet mesta.

 

IL-Svrackovo-Arilje Nedimović i Puzović obišli radove na brani Svračkovo u Arilju (VIDEO)IL-svrackovo- Nedimović i Puzović obišli radove na brani Svračkovo u Arilju (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *