Obaveštenje Štaba za vanredne situacije opštine Ivanjica pred srpsku Novu godinu

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Ivanjica upozorava  sva pravna lica, preduzetnike i građane da će 13. i 14. januara 2021. godine inspekcijske službe vršiti pojačanu kontrolu sprovođenja mera donetih od strane Vlade Republike Srbije za suzbijanje epidemije izazvane virusom COVID19  a naročito poštovanja  radnog vremena ugostiteljskih i trgovinskih objekata.

Štab podseća sva pravna lica, preduzetnike i građane da su za vreme boravka na javnim mestima u zatvorenom prostoru građani dužni da zbog sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID19 obavezno nose zaštitne maske i održavaju međusobno rastojanje  od najmanje dva metra između dva lica koja ne borave u istom domaćinstvu, odnosno na svaka četiri metra kvadratna može biti prisutno jedno lice.

Na javnim mestima na otvorenom prostoru ukoliko nije moguće održavati rastojanje između dva lica najmanje dva metra, nošenje zaštitnih maski je obavezno.

Svako nepoštovanje propisanih mera biće sankcionisano od strane nadležnih inspekcijskih službi.

IL-opstina Obaveštenje Štaba za vanredne situacije opštine Ivanjica pred srpsku Novu godinu

Stoga Štab još jednom podseća da su izmenom Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti propisane mandatne kazne:

-300 000 dinara za pravno lice ako ne preduzme radnje i aktivnosti radi primene mera lične zaštite od infekcije kao i ako ne odredi lice odgovorno za neposrednu primenu tih mera

-150 000 dinara za preduzetnika

-50 000 dinara kazniće se odgovorno lice u pravnom licu

-30 000 dinara kazniće se za prekršaj lice odgovorno za primenu mera lične zaštite od infekcije, ako ne obezbedi neposrednu primenu tih mera.

Novčanom kaznom u iznosu od 5 000 dinara kazniće se za prekršaj fizičko lice ako se ne pridržava mera lične zaštite od infekcije usmerenih na zaštitu sopstvenog i tuđeg zdravlja i života u vreme proglašene epidemije.

Ovim putem Štab za vanredne situacije opštine Ivanjica još jednom apeluje na građane, pravna lica i preduzetnike da se pridržavaju svih odluka i mera.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *