Sedmog jula na Odvraćenici festival ”Sa Golije kolo se vije”

Na planini Goliji, u centru Odvraćenice,  u sredu 7. jula održaće se Sajma folklora pod nazivom „Sa Golije kolo se vije“.

Na tromeđi opština Ivanjica, Raška i Novi Pazar i ove godine će se okupiti veliki broj razigranih folkloraša koji će svojom igrom i pesmom predstaviti najlepši deo tradicije krajeva iz kojih dolaze.

IL-moravica1 Sedmog jula na Odvraćenici festival ''Sa Golije kolo se vije''

Organizatori manifestacije su: Udruženje ‘’ Ljubitelji planine Golije’’, KUD ’’Moravica’’ iz Ivanjice i KUD ‘’Golija’’ iz Novog Pazara.

Manifestacija počinje u 15 časova a nastupaju: KUD ‘’Branko Medenica’’ – Kosovo Polje, KUD ‘’Cvetko Grbić’’ – Štrpce, KUD ‘’Riznica’’ – Kraljevo, KUD ‘’Raška’’- Raška, KUD ‘’Moravica’’ – Ivanjica, KUD ‘’Golija’’ – Novi Pazar, ženska pevačka grupa ‘’Bele rade’’, muška pevačka grupa ‘’Klekovački žubor’’, besedničar i guslar Vuk Pantović i Veljko Petronijević izvođač na svirali.

Najlepša planina Srbije učesnicima će podariti svoje prirodne čari, a organizatori nezaboravan provod.

IL-miloš-nešković Sedmog jula na Odvraćenici festival ''Sa Golije kolo se vije''

-Trudimo se da kroz ovj festival održimo našu narodnu, srpsku tradiciju, istovremeno i da  prezentujemo Goliju na najlepši mogući način. Raduje nas što je iz godine u godinu sve više izvođača ali i posetilaca koji maksimalno uživaju u festivalu specifičnom ne samo po sadržini već i ambijentu u kom se održava. Zahvaljujem se sponzorima jer je njihova podrška bila od ogromnog značaja.- kaže za Info Ligu Miloš Nešković, idejni tvorac i član tima organizatora smotre.

Generalni pokrovitelji festival su opština Ivanjica i Vila Jela. Realizaciju svojevrsne svetkovine srpskog kola koje je postalo deo nematerijalne kulturne baštine čovečanstva pomaže i veliki broj sponzora.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *