Vkcinisano 2505 Ivanjičana – čeka se Sputnik V

U Ivanjici je do sada vakcinisano 2 505 građana kineskom i fajzer vakcinom. Kako saznajemo u ovoj zdravstvenoj ustanovi revakcinacija prvih pacijenta već je počela a za sve koji su do sada primili vakcinu obezbeđeno je dovoljno doza za revakcinaciju. Očekuje se da ovih dana stignu nove količine vakcine, ovaj put reč je o ruskoj Sputnik V.

Po rečima direktorke Doma zdravlja Ivanjica, Jelene Stojković, važno je da se izvrši imunizacija što većeg broja ljudi u kontinuitetu, kako bi se moglo razmišljati o kolektivnom imunitetu. Za sada je situacija u COVID ambulanti mirnija ali još uvek se javljaju pacijenti sa simptomima virusa korone.

IL-Vakcina Vkcinisano 2505 Ivanjičana - čeka se Sputnik V

U ponedeljak je pregledano 111 pacijenta, urađen je 41 antigenski test od čega su 4 uzorka bila pozitivna na COVID-19, od 16 pisiar testova jedan je pozitivan. Juče je pregledano 69 ljudi, rezultati pisiar testova biće poznati sutra a od 41 antigenski test 4 su pozitivna.

Ukupno, tokom januara u ivanjičkom Domu zdravlja urađena su 472 antigenska testa od čega je 101 pozitivan i 158 pisiar testova od čega su 42 bila pozitivna.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *