Pojačane mere kontrole u Ivanjici i Lučanima. Ko ne poštuje karantin skupo će ga koštati

Načelnik Moravičkog upravnog okruga, Slobodan Jolović, uputio je pismo čelnim ljudima u lokalnim samoupravama, rukovodiocima republičkih i lokalnih inspekcija, policije i komunalne milicije, zavoda za javno zdravlje i zdravstvenih ustanova, u kojem, između ostalog, navodi:

„Smatram da u ovom trenutku treba smanjiti pritisak inspekcijskih nadzora na registrovane privredne subjekte trgovinske, ugostiteljske i uslužnih delatnosti a težište usmeriti na kontrolu poštovanja rešenja sanitarne inspekcije o ograničenju slobode kretanja fizičkih lica koja su stavljena u karantin radi sprečavanja širenja zarazne bolesti Covid-19“.

U pismu se dalje navodi da problem u ovom trenutku ne predstavlja kategorija kontrolisanih privrednih subjekata, već građani koji se neodgovorno ponašaju i nepoštuju mere kućne izolacije.

IL-inspekcija-rada Pojačane mere kontrole u Ivanjici i Lučanima. Ko ne poštuje karantin skupo će ga koštati

Okupljanje na slavama, slavljima i sahranama, posebno na području opština Ivanjica i Lučani doprineli su nekontrolisanom širenju virusa Kovid-19, pa će se u narednim danima sprovesti zajednička akcija nadležnih zdravstvenih ustanova, sanitarne inspekcije, inspekcija JLS i policije, u kojoj će se posebna pažnja posvetiti izolaciji i kontroli poštovanja rešenja sanitarne inspekcije o ograničenju slobode kretanja fizičkih lica koja su stavljena u karantin.

Za nepoštovanje ove mere propisana je novčana kazna u iznosu od 50.000 do 150.000 dinara, a u slučaju težih posledica po zdravlje stanovništva i krivična odgovornost i kazna zatvora.

Planiranje, odabir objekata i događaja za pojačan inspekcijski nadzor vrši se na nadeljnom niovu u zavisnosti od procene rizika. Kontrolama upravlja sanitarna inspekcija, a od nedavno ovlašćenja su dobeli komunalna inspekcija i komunalna milicija, I dalje, u kontrole će biti uključeno više republičkih i lokalnih inspekcija i drugi nadležni državni organi.

You may also like...

3 Responses

  1. S.S. kaže:

    Zakazao sistem i nadzor nad obolelima i kontaktima.Sve je bilo rigorozni je proletos.Verovatno ne može da postignu sve da iskontrolišu.Ovo je jedan veliki požar koji gradimo po nekom novom za gašenje požara.

  2. Nada kaže:

    Odgovornost je vazna… Hocu reci karakter ljudi…

  3. ana kaže:

    Pogresan priatup lecenju se primenjuje… potencijalni zarazeni se salju kucama bez testiranja… ukucani potencijalno zarazenog I dalje idu na posao jer nemaju osnova da odsustvuju sa posla bez potvrde… a posle se cudimo sto raste broj zarazenih…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *