Epidemija korone ozbljno pogodila Ivanjicu, broj preminulih raste

Drugi talas virusa COVID19, koji već mesec dana traje u ivanjičkoj opštini, odneo je 18 žrtava u ovom gradu. Po rečima doktora posle pegavog tifusa i šarlaha ovo je prva epidemija koja je toliko pogodila Ivanjicu.

Iako je u ovom trenutku situacija nešto bolja, jer se broj Ivanjičana koji se javljaju u COVID ambulantu smanjio, i iznosi manje od dvadeset ljudi dnevno, doktori apeluju na građane da budu disciplinovani, jer se nikad ne zna kada može izbiti novo žarište.

il-test-korona- Epidemija korone ozbljno pogodila Ivanjicu, broj preminulih raste

U Ivanjici zvaničan broj zaraženih je 74, a epidemiolozi kažu da se moramo navići na život sa maskama, sve dok se ne pronađe lek za ovu bolest.

You may also like...

8 Responses

  1. Centar grada kaže:

    U Ivanjici broj zarazenih 74 a preminulo od virusa 10.

    ZNACI DA JE PROCENAT SMRTNOSTI U IVANJICI 24,32 (veca od 24 posto).

    Procenat smrtnosti u Srbiji je 2,26%.

    Ovo znaci sledece:
    1. Ako su tacni podaci to je zabrinavajuce. Stopa smrtnosti u Americi je oko 5%, C. Gora 1,3%, Rumunija i Albabija oko 5%, Hrvatska 2%,…
    NEMOGUCE DA JE U IVANJICI stopa smrtnosti veca od 24%.

    2. Da li su testovi validni?

    • Centar grada kaže:

      Greska u kucanju 18.

      Na vasem sajtu objavljene su jos dve informacije: preminulo jos 2 pa jos 1 pacijent. Procenat je jos veci.

  2. Milena kaže:

    Ponovo je umrlo dvoje iz Ivanjice.Situacija je zabrinjavajuca.

  3. Maja kaže:

    Tesko je odvici se nocnpg provoda tesko je urazumiti se i shvatiti da se sto manje trebamo posecivati i driziti, kretati po salterima, bankama, postama, ne ici kod dr osim u slicaju pomenutih simptoma…. Sve je to tesko, ali kada lezite pod dijagnozom Kovid 19 virusa onda sve shvatite i svega se odricete bitno vam je samo da ste medju zivima.

  4. Petrojka kaže:

    Sve bi bilo drugacije da su ljidi u Ivanjici odgovorniji, da oni sa temperaturom ne setaju gradom, da nam je zivot i zdravlje prece od para…

  5. Rale kaže:

    Krizni stab je trebalo da posalje nekog strucnog u Ivanjicu . Ili nacelnik Moravickog okruga…To je ozbiljan propust…

    • Mici kaže:

      A kako komentarisati ponasanje pojedinaca koji i pored velike smrtnosti i broja zarazenih u ovako malom gradu i dalje ne veruje u Covid 19?!

      • Box kaže:

        Da li je ponasanje koje osudjujes to sto ne veruju ili sto se ne pridrzavaju? Mnogo toga ukazuje na to da ono sto pricaju o koroni nema veze sa stvarnoscu. Kon ne zna sta znaci broj pozitivnih testova na dnevnom nivou, stalno pricaju kako ne znaju nista o virusu, svaki moguci simptom je simptom korone, daju pausalne ocene do kada, kako, zasto, a jedini nacin da se utvrdi od cega je neko umro je obdukcija (rekao ministar…), a obdukcije su zabranjene od strane neke tamo svetske zdravstvene organizacije.

        Inace, pridrzavam se koliko mogu nametnutih mera zbog drugih i klonim se onih koji ne zele da budu u bliskom kontaktu sa mnom. Nosim masku gde je obavezno i ne pravim problem oko toga. Ali imam pravo da mislim da je sve sa koronom jedna velika laz. Zasto? Jer su mere koje se preporucuju u suprotnosti sa najbitnijom a to je jacanje imuniteta. Ono sto njihove mere donose jeste profit od maski, vakcinacije, sirenje straha i panike i uslova u kojima se najlakse uravlja sirokim masama. Sad da kazu da je cokoladno mleko lek za virus sutra bi bili prazni rafovi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *