Treći Susret veterana okupio preko šeststo folkloraša u Ivanjici (VIDEO)

Kulturno-umetničko društvo „Moravica“ iz Ivanjice po treći put organizovalo je Susret veterana, gde su se okupili folkloraši iz gotove čitave Srbije, ali i Crne Gore i Republike Srpske. Kroz igru i pesmu, preko šeststo učesnika pokazalo je običaje iz svog kraja, na koncertu koji pretenduje da postane ozbiljna manifestacija ovog grada. Negovanje tradicije kroz folklorne igre i pesme važno je za očuvanje identiteta i integriteta svakog naroda, a KUD „Moravica“ to uspešno radi već deset godina.

U godini jubileja ovo kulturno-umetničko društvo organizovaće još brojne aktivnosti, poput dečijih , ali i koncerata prvog ansambla sa kudovima Dimitrije Koturović i Branko Cvetković iz Beograda.

IL-Susret-veterana-Ivanjica-KUD-Moravica- Treći Susret veterana okupio preko šeststo folkloraša u Ivanjici (VIDEO) IL-Susret-veterana-Ivanjica-KUD-Moravica-2 Treći Susret veterana okupio preko šeststo folkloraša u Ivanjici (VIDEO) IL-Susret-veterana-Ivanjica-KUD-Moravica-3 Treći Susret veterana okupio preko šeststo folkloraša u Ivanjici (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *