Još tri miliona za izbegla i raseljena lica u Ivanjici

IL-pomoc-izbeglice-opstina3 Još tri miliona za izbegla i raseljena lica u Ivanjici

Za šest porodica sa statusom izbeglih i interno raseljenih lica, koja žive na teritoriji  opštine Ivanjica, danas je obezbedjen građevinski material za kuće u iznosu od  2.950.000 dinara.  Ugovore sa njima potpisao je predsednik opštine, Zoran Lazović, i tom prilikom istakao da je Komeserijat za izbeglice i  migracije uz učešće opštine Ivanjica za ova lica obezbedio na trogodišnjem nivou  13.581.000 dinara.

IL-pomoc-izbeglice-opstina Još tri miliona za izbegla i raseljena lica u Ivanjici

  • U avgusta 2016. godine kupljena je kuća sa okućnicom u vrednosti od 950.000 dinara za Miću Puharu, tokom 2017. i 2018. godine kupljene su još četiri seoske kuće sa okućnicom i za iste su obezbeđena četiri paketa građevinskog materijala – ukupna vrednost 5.421.000 dinara. Takođe je dodeljena  jednokratna pomoć za četiri porodice od 60.000 dinara.  U ovoj godini predviđena je kupovina tri seoske kuće sa okućnicom ( 1 kuća za interno raseljena lica i dve za izbegla lica) za koje se izdvaja  4.200.000 dinara.-rekao je Lazović.

I u narednom periodu aktivnosti celokupnog opštinskog tima biće usmere na projekte koji će omogućiti bolje uslove života svih građana, istakao je Lazović .

IL-pomoc-izbeglice-opstina2 Još tri miliona za izbegla i raseljena lica u Ivanjici

  • Preko pet milijardi  dinara (pet opštinskih budžeta) je u prethodnom period investirano u Ivanjicu kroz razne projekte sa osnovnim ciljem da Ivanjici vratimo stari sjaj i da se svaki građanin naše opštine oseća sigurno i zadovoljno. U prvom kvartalu investirali smo u zdravstvo, prosvetu i deo infrastrukture a ove godine prioritet će nam biti upošljavanje pa uskoro očekujemo otvaranje nove fabrike koja će obezbediti 600 novih radnih mesta. Biće pomaka na bolje kada je reč o malinama i njihovom plasmanu. I dalje će se ulagati u poljoprivredu iako dosadašnje investicije i pomoć države uopšte nisu zanemarive. Podsetiću samo da je 127 traktora podeljeno poljoprivrednicima opštine Ivanjica gde su primera radi, za 700 000 dinara dobijani traktori koji vrede 2 000 000 dinara. Preko 1 600 000 eura je država subvencionisala samo traktore, plus 700 tona đubriva, 880 matičenih jagnjadi, 220 košnica i rojeva pčela i još mnogo toga… – podsetio je Lazović dodajući da Ivanjicu tek očekuju kapitalne investicije.

You may also like...

1 Response

  1. Misa kaže:

    Koja fabrika? dosta vise lazi aman ljudi o cemu prucate pricali ste i trubili o Proleteru dole se svaki dan otpustaju radnici! koja ste to radna mesta otvorili?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *