Stara stabla u krugu Doma zdravlja biće posečena zbog bezbednosti

Stara dotrajala stabla u krugu Doma zdravlja-Ivanjica biće posečena jer je u nedavnoj oluji jedno drvo palo neposredno pokraj zgrade bolnice, delom i na pešačku stazu. Tom prilikom šumarski inspektor izašao je na lice mesta i zaključio da je drveće u fazi dozrevanja, lako lomljivo i da može ugroziti prolaznike i ustanove koje se nalaze u okruženju, pa ga treba poseći.

 • IL-Vesna-Nedeljkovic-dzi Stara stabla u krugu Doma zdravlja biće posečena zbog bezbednostiU nedavnoj oluji vetar je oštetio stabla, lomio grane a jedno drvo je palo neposredno uz novoizgrađenu zgradu Dijaliznog centra. Obzirom da kroz bolnički krug u toku dana prođe veliki broj naših građana, pacijenata ali i zaposlenih u ovoj ustanovi, to drveće sada već predstavlja opasnost i ugrožava bezbednost ljudi. Istog mišljenja je bio i nadležni inspektor prilikom obilaska terena pa će u narednim danima drveće biti posečeno a krug uređen kao parkovska, zelena površina.-rekla je za portal InfoLIGA, dr Vesna Nedeljković.

You may also like...

6 Responses

 1. Milkica kaže:

  Podrzavam akciju secenja drva jer zivim u blizini i znam da svaki dan padaju grane a i podigla se zemlja od korenja…. Neka seku, i neka nam urede park da nam bude lepo. 🙂

 2. Betonirajte, treba trava da se kosi. kaže:

  To drvece uopste nije sasuseno od starosti I to i najveci laik moze videti kada prodje tuda. Zivotni vek cetinara moze biti i nekoliko stotina godina. Normalno je da se odstrane suve grane ali je umesto toga mnogo lakse poseci sva stabla.
  Naravno da niko ne misli da treba cekati da se neko povredi ali nemojte mesati teze i donositi zakljucke (ne znam na osnovu cega) ko koliko doprinosi drustvu. Ako vec secete, onda posadite novo, postavite klupe, pokosite travu, sredite polomljene lampione a misljenje koje se ne podudara sa vasim nije pljuvanje vec iznosenje misljenja na koje svi imamo pravo.

  • Realan kaže:

   A odakle Ti znas da li su drveca stara. Sto se ono prelomilo i palao na stazu pesacku, a sta bi bilo da je neko prolazio tuda? Dakle nisu se grane prelomile nego je na pola puko drvo, idi pa vidi. Uostalom, nemam nameru da se prepisujem sa bilo kim. Sacekaj prvo da ljudi urade pa posle da komentarisemo.Moze?

   • Betonirajte, treba trava da se kosi. kaže:

    Moze 🙂 Tako je bilo i sa vodopadom, napravise jos stariji i lepsi. Ostao je jos kameni most… Dzabe diskusija, dzabe debata, secite I rusite i uzivajte u lepoti 😉

 3. Pametnjakovici kaže:

  Ma ne najbolje je da ostave ovo drvece koje je sasuseno od starosti ne bi li nekome palo na glavu, ili se dogodila neka nesrecea…Normalno je da se posece kad mu dodje vreme i da ne ugrozava bezbednost ljudi. Strasno je kakvi smo mi ljudi, samo da opljunemo po necemu, nema veze da li sve to ima smisla.
  Sigurno ne seku to drvece iz hira, eto dosadno im pa hajde malo da posecemo drveca… Zato hejteri, radite nesto pametno, nemojte pametovati a da pri tom nikakav doprinos ovom drustvu ne dajete, aman

 4. Betonirajte, treba trava da se kosi. kaže:

  Znaci jos jedna livada u nasem gradu…Da li i deo oko Doma zdravlja takodje predstavlja parkovsku zelenu povrsinu? Nekada je krug bolnice bio za ponos ovog grada ali sve sto je lepo ovde je izgleda bilo nekada. Mislim da ce pored lepote parkovske zelene povrsine, pacijentima vise prijati zvuci automobila, mirisi izduvnih gasova kao i direktno zracenje sunca koje su zaklanjali cetinari.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *