Putujući kontejneri – Svima trebaju a niko ih neće

Jedan plastični i jedan metalni kontejner ivanjičkog komunalnog preduzeća, već mesecima stoje na trotoaru na kraju mosta preko Lučke Reke u istoimenom naselju.

IL-kontejneri-lucka-reka Putujući kontejneri - Svima trebaju a niko ih neće

Njihov položaj ugrožava bezbednost saobraćaja i kretanje pešaka. Vozači koji se kreću ovom deonicom puta prema Osonici i Lukama, moraju znatno da uspore zbog suženog prolaza, a neretko se dešava i da ih vozilima zakače i obore na kolovoz. Bude i situacija kada po dva točka ovih posuda za komunalni otpad stoje i na samom kolovozu.

Kontejneri su prvobitno bili postavljeni na zemljište pored mosta, do rečnog korita. Izgradnjom kuće u neposrednoj blizini, pomereni su na most, iako meštani kažu da su bili na vodoprivrednom zemljištu. Zatim su premešteni na suprotnu stranu, takođe na državno zemljište. Međutim, i odatle su ih ovdašnji meštani ponovo vratili na most.

  • „Mesto na kome se kontejneri nalaze, opasno ugrožavaju saobraćaj i pešake, pogotovo decu koja idu u školu ili odlaze do obližnjih prodavnica. I da ne ugrožavaju nikoga, jednostavno im nije mesto na mostu. Sve veći broj stanovnika ovog naselja preti da će ih pobacati u reku. Tražimo da se sa ovog mesta konačno sklone“, kaže za Info LIGU meštanin Marko Kovačević.

IL-kontejneri-lucka-reka2 Putujući kontejneri - Svima trebaju a niko ih neće

U ivanjičkom komunalnom javnom preduzeću kažu da su pokrenuli sve procedure da se kontejnerima nađe adekvatno mesto, ili će biti trajno uklonjeni.

  • „O ovom slučaju smo već obavestili komunalnog i saobraćajnog inspektora. Kontejnere smo nekoliko puta pomerali na mesta gde neće nikome smetati, međutim neko ih uvek vraća na most. Ukoliko opština ne odredi precizno mesto gde mogu biti postavljeni, mi nemamo rešenje. Nemoguće je da oko mosta nema državnog zemljišta. Sa inspektorima ćemo posle praznika još jednom razmotriti situaciju, a ukoliko ne nađemo soluciju, kontejnere ćemo trajno ukloniti, kaže za Info LIGU Nebojša Luković, rukovodilac komunalne delatnosti u JKP „Ivanjica“.

Kako saznajemo, kontejneri su uredno postavljeni na zemljištu predviđenom za njih, međutim meštani ovog naselja ih konstantno premeštaju i samim tim stvaraju probleme. Ukoliko se praksa ”vožnje” kontejnera po naselju od strane pojedinih meštana nastavi, komunalna inspekcija biće primorana da protiv istih podnese prijave.

U međuvremenu ostaje apel vozačima i pešacima da posebno obrate pažnju na ovom delu puta, kako ni sebe, a ni druge učesnike u saobraćaju ne bi doveli u opasnost.

You may also like...

1 Response

  1. Rus kaže:

    Tog junaka sto pomera kontejnere opalis po dzepu pa da vidis da li ce posle da ih sklanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *