Još jedan Ivanjičanin pozitivan na virus COVID-19

Radni tim za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada Čačka saopštio je danas da od 66 poslatih uzoraka stigli su rezultati 55 osoba od kojih je jedan pozitivan na COVID 19. Reč  je o osobi iz Ivanjice.

Kako nezvanično saznajemo osoba je u četvrtak stigla sa VMA iz Beograda u bolnicu u Ivanjici i na otpusnoj listi je stajalo da je negativan na virus. U petak je dobio temperaturu, urađen je test koji je pokazao prisustvo virusa COVID – 19.  Danas je ponovo urađen test , a on bi praktično trebao da potvrdi ili negira prisustvo virusa. Rezultati se očekuju do kraja dana.

Takođe celokupno osoblje koje je bilo u kontaktu sa pacijentom biće testirano kao i njegovi drugi kontakti. Bolnica u Ivanjici danas je potpuno dezinfikovana.

Na području Moravičkog okruga COVID19 dosada je potvrđen kod  162 osobe – 96 sa područja Čačka, 56 iz Gornjeg Milanovca , 6 iz Lučana i četvoro iz Ivanjice.  Radni tim apeluje na sve da se pridržavaju propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID 19.

IL-koronavirus Još jedan Ivanjičanin pozitivan na virus COVID-19

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *