Dan OŠ ” Sreten Lazarević” u Prilikama

Osnovna škola „Sreten Lazarević“ Prilike danas je obeležila 147 godina postojanja. Na današnji dan 1959. godine škola je prglašena za oglednu. Ova škola sa bogatom tradicijom može se pohvaliti stalnim napredovanjem i brojnim uspesima. Učenici priličke škole svake godine ostvaruju sjajne rezultate na različitim poljima. Poseban uspeh za učenike su republička takmičenja na koja odlaze svake godine iz brojnih nastavnih predmeta.

Obeležje škole, pred izuzetno kvalitetne nastave, su i kulturni i sportski sadržaji koje škola nudi, a koji su postali njen zaštitni znak. Međunarodni festival dečjeg folklora „Svetlost na brežuljku“, veliki dečji maskenbal „Prilička bajka“. „Međuokružna olimpjada osnovnih škola“, „Vaskršnji trnir“, „Novogodišnji turnir“ u odbojci i Memorijalni trunir u stonom tenisu „Marina Pejović“ su samo neke od aktivnosti koje škola organizuje. Škola je do sada objavila četiri izdanja: „Svetlost na brežuljku“, „Knjiga o priličkoj školi“, „Najlepše priče o školi“ i zbornik učeničkih radova „Iskrice“.

IL-dan-skole-prilike Dan OŠ '' Sreten Lazarević'' u Prilikama

Škola danas ima izuzetne uslove za rad i mogućnosti da prati najsavremenije tokove u obrazovanju. Tokom prethodnih godina uloženo je dosta u stvarnje što boljih uslova za učenike. Pored savremeno opremljene školske zgrade velike prednosti u nastavi pružaju i nova moderna sportska sala i sportski tereni koji su bili  odličan preduslov da se učenici bave različitim sportovima. Brojne mogućnosti u  nastavi pruža i novi školski park, koji je uređen kao ambijentala učionica.

Od prethodnog Dana škole realizovano je nekoliko velikih projekata. Prošlog juna škola je opremljena novim kabinetom informatike sa najsavremenijom opremom. U školi se uspešno realizuje i projekat „Obogaćeni jednosmenski rad“ kroz koji učenici imaju brojne dodatne i vannastavne aktivnosti (Škola glume, Škola folklora, Pčelarstvo, Domaćintvo i „Od igračke do računara“).

Među brojnim nagradama i priznanjima škole ističu se „Junska nagrada“ Opštine Ivanjica i  „Zlatna slagalica“ za najuspešniju tradicionalnu manifestaciju u Srbiji.

IL-dan-skole-prilike1 Dan OŠ '' Sreten Lazarević'' u Prilikama

Ključ uspeha priličke škole jeste u uzajamnom poverenju koje se razvija između učenika i svih zaposlenih u školi. Trenutna situacija sprečila je tradicionalno obeležavanje Dana škole kroz veliku školsku predstavu i izložbe po kojima je škola bila prepoznatljiva u okruženju, ali učenici i zaposleni pronašli su način da se ovaj važan datum obeleži na prigodan način. Ovim povodom realizoavn je onlajn konkurs koji je obuhavtio nekoliko nastavnih predmeta. Kroz literarne,  likovne radove i makete učenici su izneli svoja razmišljanja o školi, porodici i prirodi. Rezultati konkursa objavljeni su danas, a izložba najuspešnijih radova biće organizovana po povratku u školu kada će učenicima biti dodeljene i nagrade.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *