SNS Ivanjica – Stop nasilju nad ženama (VIDEO)

IL-sns-stop-nasilju-nad-zenama-kzn SNS Ivanjica - Stop nasilju nad ženama (VIDEO)

Žene, članice Opštinskog odbora SNS u Ivanjici najoštrije su osudile uvrede i pretnje koje su upućene pripadnicama nežnije pola od strane čelnika Saveza za Srbiju. Povod njihovog okupljanja je, govor mržnje prema pripadnicama nežnijeg pola.

IL-sns-vinka-kzn SNS Ivanjica - Stop nasilju nad ženama (VIDEO)

Predsednica Unije žena OO SNS Ivanjica, Vinka Ivanović, istakla je da su javni istupi pojedinih političkih neistomišljenika odraz patološke mržnje prema ženama samo zato što misle drugačije od muškaraca.

Prisutnima se obratila, pedagog Mirjana Nenadić koja je naglasila da žene ne žele Srbiju u kojoj će biti nazivane kur**ama i omalovažavane na najgori način samo zbog toga što žele da rade i misle svojom glavom.

  • Mi ne želimo Srbiju u kojoj pozivaju na linč žena i na takav način Đilas, Obradović i Jeremić žele da dođu na vlast. Mi jasno šaljemo poruku ’’Stop nasilju nad ženama’’.-rekla je Nenadićka.

Profesor razredne nastave, majka dvoje dece, Biljana Pivljaković u obraćanju prisutnima istakla je da očekuje poštovanje kao neko ko je život posvetio porodici, vaspitanju dece i negovanju svih onih pravih vrednosti na kojima počiva društvena zajednica.

IL-sns-biljana-kzn SNS Ivanjica - Stop nasilju nad ženama (VIDEO)

  • Ne samo ja, već svaka majka treba da bude poštovana jer je dala veliki doprinos ovom društvu. Žene koje nisu majke podjednako zaslužuju poštovanje od strane institucija, udruženja, države i političkih neistomišljenika. Pored porodičnog u poslednje vreme eskaliralo je političko nasilje. Politički neistomišljenici imaju pravo na svoje stavove, izbor i politički program koji bi trebao da se bavi razvojem države i rešavanjem problema u samom društvu. Medjutim, današnja opozicija verovatno zbog nedostatka ideja i političkih programa svoj patriotizam zasniva na omalovažavanju i podaštavanju pripadnica nežnijeg pola.– rekla je između ostalog Pivljakovićeva.

Članice Unije žena OO SNS Ivanjica jasne su u stavu da se ne sme vršiti diskriminacija žena niti se sme dopustiti njihovo omalovažanje zbog prikupljanja političkih poena.

You may also like...

1 Response

  1. Maks kaže:

    Bravo zene,nasilje se mora iskoreniti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *