Na Goliji medvedi još uvek ne spavaju (VIDEO)

Nakon  šestomesečnih istraživanja predstavnika  Zavoda za zaštitu  prirode Srbije,u okviru projekta  ’’Monitoring mrkog medveda  na Goliji’’,  prezentacija rezultata biće održana krajem meseca. Osim  zaposlenih u Parku prirode Golija i lokalne samouprave predviđeno je da ovim skupovima  prisustvuje i stanovništvo područja gde je nastanjen mrki medved.

Predstavnici Zavoda za zaštitu prirode Srbije sa kolegama iz Parka prirode Golija obilazili su u prethodnom periodu  golijski teren na kome je nastanjeno preko 20 medveda. Samo u Brusniku ima ih osam.  Najpopularnija na tom području je mečka sa tri mečeta koju meštani često viđaju a nedavno se spustala i u samo selo, blizu škole.

Vladan Bjedov, šef Odseka za zaštitu biodiverziteta u Zavodu za zaštitu prirode Srbije, smatra da je ovaj projekat od ogromnog značaja za lokalno stanovništvo ali i zaštitu mrkog medveda čije je prirodno stanište upravo na ovim prostorima.

You may also like...

3 Responses

  1. Đurović Prvoslav kaže:

    Da nije medveda za Brusnik niko nebi ni čuo . Svaka čast na marketigu tako se populariše svoj kraj , štaje sa vama iz Čečine zašto spavate…

    • Popularnost kaže:

      Vi očigledno ne razumete reč “populariše”? Pitali bismo vas da ste na mestu pojedinih meštana Brusnika da li biste tako pričali.

  2. Đurović Prvoslav kaže:

    Na Crepulniku ih ima bar 5 i tu se nalaze preko 20 godina u ovom broju u Jelku ih je uvek bilo samo u manjem broju, inače medvedi zimu ne prespavaju uvek se krecu samo manje zbog nedostatka hrane , inače tople zime im ne odgovaraju jer troše previše energije za kretanje a hrane je jako malo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *