Uspešno organizovana prodajna izložba meda u Ivanjici (VIDEO)

Društvo pčelara iz Ivanjica organizovalo je danas četvrtu prodajnu izložbu meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme. Nakon pauze od gotovo deset godina pčelari iz Ivanjice, Užica, Nove Varoši, Kragujevca, Arilja, Kraljeva, Lučana, predstavnici firme Rios iz kragujevačke Rače i kolege iz drugih gradova Srbije, okupili su se u prostorijama Doma invalida kako bi izložili najkvalitetniji med i pčelinje proizvode. Predsednik Društva pčelara iz Ivanjice Mirko Pantović pozdravio je pristne i izrazio nadu da će ova izložba nastviti u kontinuitetu da se održava svake naredne godine.

U ivanjičkoj opštini oformljeno je posebno odeljenje za poljoprivredu i zaštitu životne sredine kako bi se ova privredna grada podigla na najviši novo, rekao je predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović. Tom prilikom on je podsetio na veliki broj subvenicija u prethodnoj godini koje su se slile u našu opštinu, posebno apostrofirajući projekte namenjene razvoju pčelarstva. Takođe je kao jednu od bitnijih investicija naveo subvencije za kupovinu traktora, vredne preko 1 500 000 evra, gde je od 132 zahteva iz Ivanjice, Ministarstvo poljoprivrede odobrilo čak 127.
Proizvođač meda iz Ivanjice Duško Marković kaže da je zadovoljan što su pčelari u našoj opštini podržani kroz ovakve skupove značajne za samu promociju meda i pčelinjih proizvoda iz ovog kraja. Današnjom prodajnom izložbom zadovoljni su izlagači ali i posetioci koji su pokazali interesovanje za kupovinu meda i pčelinjih proizvoda.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *