Neodgovornim građanima kazne i do 50.000 dinara (VIDEO)

Kao posledica snega i leda koji se nalazi na putevima i trotoarima, u Ivanjici je tokom prošle nedelje zabeležen povećan broj pešaka koji su usled pada zadobili prelome i povrede.

IL-sneg-led-ciscenje Neodgovornim građanima kazne i do 50.000 dinara (VIDEO)

S obzirom na to da je čišćenje snega i leda sa trotoara, prilaznih puteva i staza ispred stambenih i poslovnih objekata u nadležnosti njihovih vlasnika ili zakupaca, komunalna inspekcija apeluje na gradjane da zbog bezbednosti obavljaju svoju, pre svega zakonsku dužnost.

Za neispunjavanje ovih obaveza kazna za gradjana je deset hiljada, za preduzetnike 30.000, dok je ova kazna najviša za pravna lica i iznosi 50.000 dinara.

Javno komunalno preduzeće Ivanjica svakodnevno posipa so, a u slučajevima velikih padavina odlaže sneg  na posebna mesta, sve u cilju sigurnog i bezbednog kretanja pešaka i vozila.

You may also like...

1 Response

  1. Roditelj... kaže:

    Svaka Vam čast…kazne za neodgovorne građane, udri po džepu, a pet dana snega i mraza za celu zimu i deca nam idu ulicom u školu, zato što trotoari koje Vi održavate nisu očišćeni, bravo za Vas…nije Ivanjica samo centar grada…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *