Dajte krv-spasite život

Redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi održava se 26. decembra od 8 -10 časova u prostorijama osnovne škole u MZ Luke i od 11 do 16 časova u prostorijama Tehničke škole Ivanjica

IL-crveni-krst-zimska-kampanja Dajte krv-spasite život

  • Potrebe za krvlju su svakodnevne. Molimo sve građane koji su i do sada bili odgovorni i davali krv da se odazovu pozivu Crvenog krsta i daju krv. Takođe i sve one koji do sada nisu davali krv, da dođu, obave besplatan lekarski pregled i po odobrenju lekara daju krv.-poručuju iz ivanjičkog Crvenog krsta.

U obezbeđivanju dovoljnih količina krvi za pacijente u bolnicama učestvuju zdravi građani koji imaju između 18 i 65 godina i daju krv na akcijama u organizaciji Crvenog krsta, ovlašćena transfuziološka služba koja prikuplja, testira i priprema krv za primenu kod pacijenata kojima je potrebna radi terapije, lečenja ili izlečenja.

Neohodno je da ovaj krug nesmetano kontinuirano funkcioniše, jer svako odstupanje u ovoj odgovornoj oblasti može ugroziti nečiji život. Svako od nas poznaje ili nekoga kome je potrebna krv ili kome je krv spasila život. Neki od nas su davaoci krvi a deo građana je već bio među primaocima krvi ili komponenata krvi.

Isključivo od učešća građana na organizovanim akcijama dobrovoljnog davanja krvi zavisiće dovoljne rezerve krvi za sve pacijente.

  • Molimo sve građane da se odazovu pozivima na akcije dobrovoljnog davanja krvi, da bismo bili solidarni jedni prema drugima i da ima rezervi krvi za sve kojima je to potrebno.– poručili su organizatori akcije.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *