Počela velika akcija čišćenja rečnih korita (VIDEO)

U Ivanjici je organizovana akcija čišćenja rečnog korita reka II i III kategorije koje su deo sliva Zapadne Morave. Na ovaj način Ivanjičani su postali deo velikog tima od oko 1000 volontera anagažovanih na sprovođenju istih aktivnosti u Čačku, Kruševcu, Kraljevu, Požegi, Raški, Kosjeriću i Vrnjačkoj Banji.

Očišćeno je oko 300 metara rečnog korita na reci Ljupča koja se uliva u Moravicu. Akciju su predvodili volonteri Kancelarije za mlade uz svesrdnu podršku JKP’’Ivanjica’’ i lokalne samouprave. Zamenik predsednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, rekao je da je ovo prva u nizu akcija koje će biti organizovane u narednom period a sve u cilju sprečavanja posledica usled elementarnih nepogoda.

IL-ljupca-reka2 Počela velika akcija čišćenja rečnih korita (VIDEO)

Akcija simboličnog naziva „Sto kao jedan“ zamišljena je kao deo preventivnih aktivnosti u borbi sa posledicama klimatskih promena koje je moguće, i treba češće, organizovati na lokalnom nivou. Pet gradova i 12 opština, među kojima je i ivanjička, potpisale su protokol o saradnji na slivu Zapadne Morave, istako je koordinator Kancelarije za mlade, Ivan Stamenić.
Ivanjičani će ovoj akciji dati humani karakter jer će drva posečena tokom krčenja rečnog korita, spremiti porodicama lošijeg materijalnog statusa.

You may also like...

1 Response

  1. Rade kaže:

    Odlicna akcija,bilo bi jako lepo da se ocisti i Rascicanska reka ,posebno oko skole u Rascicima i deo koji prolazi kroz naselje. Ta mala recica pravi ogromne probleme mestanima i kada su najmanje nepogide,zato sto ima ogroman sliv.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *