U Prilike se kroz nekoliko projekata ove godine ulaže 65 miliona dinara

U nekoliko važnih infrastrukturnih projekata na području Mesne zajednice Prilike, do kraja ove godine biće uloženo preko 65.000.000 dinara. Većina investicija je već završena, dok je za preostale u toku javna nabavka za izbor izvođača radova. Novčana sredstva uložena su u izgradnju mostova, lokalnih puteva, vodovodnu mrežu, javnu rasvetu, osnovnu školu „Sreten Lazarević“, ali i u kulturne manifestacije koje se održavaju u ovom selu.

Na rekama Grabovica i Ljupča tokom letnjih meseci izgrađeno je i u saobraćaj pušteno 8 mostova, u koje je uloženo gotovo 28.000.000 dinara. Ovi mostovi stradali su tokom bujičnih poplava 2014. godine, a novčana sredstva za njihovu izgradnju obezbeđena su preko Kancelarije za javna ulaganja Vlade Srbije.

IL-most-grabovica U Prilike se kroz nekoliko projekata ove godine ulaže 65 miliona dinara

Tokom godine saniran je i asfaltiran lokalni put Radaljevo – Tošovići – Radovanovići, u koji je uloženo 17.760.000 dinara. Građani su prikupili 2.725.000 dinara, dok je ostatak obezbedila opština Ivanjica iz budžeta.

Kada je u pitanju izgradnja vodovodne mreže na području ove mesne zajednice, završeno je postavljanje kraka cevovoda ka Đurića putu, dok je za nastavak izgradnje cevovoda Đurića put – Varjače i uz reku Grabovicu u toku tender za izbor izvođača radova. U ova tri projekta biće ukupno uloženo 5.550.000 dinara iz budžeta opštine.

Tokom poslednjeg kvartala ove godine u Prilikama će biti rađena i javna rasveta. Za deonice kroz Arapovića polje i Đurića put – od magistrale ka reci Moravici, u toku je proces javne nabavke koja će biti završena do kraja novembra. U ove namene izdvaja se 5.500.000 dinara takođe iz opštinske lokalne kase.

IL-sala-prilike U Prilike se kroz nekoliko projekata ove godine ulaže 65 miliona dinara

Projekat postavljanja inastalacija grejanja za potrebe školske balon sale osnovne škole „Sreten Lazarević“ je u završnoj fazi. Kako saznajemo prijem radova biće obavljen narednog ponedeljka. U međuvremenu je završeno uređenje dvorišta škole i nabavljeno 8 računara. Za instalacije grejanja hale Ministarstvo omladine i sporta izdvojilo je 6.500.000 dinara, dok je za dva druga projekta, 1.245.000 dinara obezbedila opština Ivanjica.

Za festival „Srpske izvorne pesme“ koji se u Prilikama tradicionalno održava u okviru „Preobraženja“, opština je izdvojila 520.000, a Ministarstvo kulture 200.000 dinara.

You may also like...

2 Responses

  1. X kaže:

    Zanima me sta je opština uradila za domaćinstva iz Priličkog Kiseljaka? Do sada ništa,ni rasvetu,ni puteve…Kao da ne pripadamo ni Prilikama,a ni ovoj opštini,osim kada se glasa.Sramota!

  2. Mile Prilike kaže:

    Ne moze ti niko nista. Bravo Mikice Bozovicu, imperijo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *