Ogromne štete od nevremena u Ivanjici – U obilasku terena i predstavnici JVP ”Srbijavode” (VIDEO)

Razoreni putevi, odroni, klizišta, poplavljeno zemljište i oranice epilog su nevremena koje ni ovaj put nije zaobišlo Ivanjicu. Najkritičnije stanje je na reci Nošnici gde je proglašena vanredna mera odbrane od poplava, ugrožena je škola u Kovilju, odsečeno nekoliko kuća u Rudnoj gori, uz Grabovičku reku veliki su nanosi blata i drveća koje su na put izbacili nabujali bujični potoci, a slično stanje je i u Močiocima, Kušićima i još nekoliko sela na teritoriji Ivanjice.

Danas su u obilasku terena bili predstavnici lokalne samouprave i Javnog vodoprivrednog preduzeća ’’Srbijavode’’.

IL-odroni-na-putu- Ogromne štete od nevremena u Ivanjici - U obilasku terena i predstavnici JVP ''Srbijavode'' (VIDEO) IL-putevi-razoreni- Ogromne štete od nevremena u Ivanjici - U obilasku terena i predstavnici JVP ''Srbijavode'' (VIDEO)

U sredu će lokalna samouprava pristupiti radovima na putu prema Rudnoj gori kako bi nakon toga Javno vodoprivredno  preduzeće ’’Srbijavode’’ meštanima, koji su trenutno odsečeni, obezbedilo siguran prelaz preko reke. Plan je da, ukoliko to dozvole vremenske prilike, svi putni pravci budu sanirani i osposobljeni za nesmetano kretanje do početka berbe malina.

IL-Grbici-rokci- Ogromne štete od nevremena u Ivanjici - U obilasku terena i predstavnici JVP ''Srbijavode'' (VIDEO)

IL-Sinpeks-txt-600x100-banner- Ogromne štete od nevremena u Ivanjici - U obilasku terena i predstavnici JVP ''Srbijavode'' (VIDEO)

You may also like...

1 Response

  1. Dušan kaže:

    Treba što više iseći šumu,za pelet,ivericu,palete…Naravno i umetrena drva što više pod motorku,a ogranke u potok.Treba bre sve da vas podavi jer ste kanale zaravnali i zapustili i samo kukate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *