Srpski pokret Dveri obeležio Međunarodni dan porodice

Na centralnom ivanjičkom trgu, Srpski pokret „Dveri“ danas je u okviru obeležavanja Međunarodnog dana porodice, predstavio svoj program na ovu temu pod nazivom „Srbija – prijatelj porodice“.

premiertaxibannertext474 Srpski pokret Dveri obeležio Međunarodni dan porodice

U okviru štanda, prolaznicima su deljeni flajeri u kojima su navedene tri kako kažu važne tačke, koje bi u mnogome promenile odnos države prema najvećoj srpskoj vrednosti.

  • IL-milovan-dveri-jakovljevic Srpski pokret Dveri obeležio Međunarodni dan porodice„Srpski pokret Dveri kao porodična politička organizacija ima svoj plan i program a doneli smo i deklaraciju porodične politike koja se u sažetku sastoji iz tri važne tačke: poreska reforma u korist porodica, direktna i indirektna finansijska pomoć i sticanje porodičnog doma“, rekao je za Info LIGU Milovan Jakovljević, član predsedništva Dveri i administrator za opštinsku organizaciju u Ivanjici.

Prema Jakovljevićevim rečima, kroz reformu treba smanjiti poreske osnovice za izračunavanje poreza na zaradu, prema kojoj bi ovaj namet za supružnike u braku bio smanjen za 25 odsto. Ukoliko bračni par ima jedno dete, smanjenje stope bi bilo 50 a sa dvoje dece 75 odsto, dok bi za parove sa troje i više dece ovaj porez bio potpuno ukinut.

Dveri predlažu da dečiji dodatak prestane da bude mera socijalne i postane mera porodične i pronatalitetne politike. Njihov plan predviđa da deca primaju dodatak do navršene osamnaeste godine života po principu: za prvo dete 5 odsto prosečne plate u Srbiji, za drugo 10, a za treće i svako sledeće 15 odsto prosečnog dohotka.

Mladom paru koji ulazi u brak i odluči se da reši stambeno pitanje uzimanjem kredita, prema programu Srpskog pokreta „Dveri“, država Srbija će u saradnji sa komercijalnim bankama i osiguravajućim društvima subvencionisati kamatu u prve tri godine otplate kredita. U prvih 5 godina bili bi oslobođeni i plaćanja poreza na imovinu.

Ako u periodu od prve tri godine bračni par dobije prvo dete, period subvencije će biti produžen za još 2 godine. Sa drugim detetom ovaj rok se prolongira za još dve, sa trećim za još 3, a sa četvrtim naknadnih 5 godina.

  • „Država Srbija mora doneti Zakon o zaštiti porodice, oformiti Ministarstvo za brigu o porodici, ali i uvesti instituciju njenog zaštitnika. Sa ova tri predloga bismo podstakli porodicu na rađanje, ostajanje mladih u ovoj zemlji i njihovo aktivno učešće u svim sferama života. Mi dverjani smatramo da je porodica osnovna ćelija društva koja ne sme biti ugrožena na bilo koji načun. Protiv smo nametanja svih standarda koji su u suprotnostima sa srpskom tradicijom“, zaključuje Jakovljević.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *