Stotine učesnika akcije “Dan pešačenja u Ivanjici“

Planinarsko društvo „Golija“ iz Ivanjice pridružilo se akciji “Dan pešačenja“  koja je deo  državnog programa razvoja zdravih načina života. Ova akcija pokrenuta je od strane Planinarskog saveza, na inicijativu Ministarstva omladine i sporta.

IL-pesacenje-psk-golija2 Stotine učesnika akcije ''Dan pešačenja u Ivanjici''

Učesnike akcije “Dan pešačenja u Ivanjici “ pozdravio je predsednik opštine Zoran Lazović koji je prethodno ugostio planinare iz opštine Teslić.

  • IL-pesacenje-psk-golija-lazovic Stotine učesnika akcije ''Dan pešačenja u Ivanjici''Zadovoljstvo mi je što smo se okupili u ovako velikom broju. Nadam se da će nas naredne godine biti i više jer svi znamo koliko je sport važan, posebno kada je reč  o mladima i deci. Našim dragim prijateljima iz Republike Srpske želim prijatan boravak u Ivanjici, a učesnicima  akcije pešačenja da uspešno pređu deonicu koja je predviđena. –rekao je predsednik Lazović.

Prva grupa, koju su činila deca iz osnovnih škola, njihovi roditelji i stariji sugrađani, krenula je iz centra Ivanjice kroz gradski park, preko Crnjevačkog mosta i Vidika savladavši stazu dugu četiri kilometra.

IL-pesacenje-psk-golija3 Stotine učesnika akcije ''Dan pešačenja u Ivanjici''

Druga grupa u kojoj su planinari, odrasli, deca i svi koji mogu i žele da duže pešače, nastavili su put Crnjeva, tamošnjeg mesnog groblja i zaseoka Beševići do vrha Teprč koji se nalazi na 927 metara nadmorske visine. Na ovoj koti usledio je kraći odmor, slikanje i uživanje u pogledu na okolne planine. Nakon toga, grupa se preko „Mucine vode“ i „Vidinog krša“ vratila u centar grada. Ova staza duga je 13 km i spada u lakše pešačke staze sa visinskom razlikom od 459 metara pri usponu i silasku.

IL-pesacenje-psk-golija Stotine učesnika akcije ''Dan pešačenja u Ivanjici''

Kolonu pešaka obezbeđivale su  adekvatne službe policije i ovdašnjeg Doma zdravlja.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *